Thursday, July 27, 2006

Βαριέμαι......

Βαριέμαι τους τύπους που είναι κυνικοί.
Βαριέμαι αυτούς που λένε έλα μωρέ εμείς θ'αλλάξουμε τον κόσμο? (ναι ρε παπάρα εμείς θα τον αλλάξουμε!....)
Βαριέμαι τον πλανήτη που λειτουργεί με βάση το κεφάλαιο και όχι τον άνθρωπο.
Βαριέμαι εμένα που βαριέμαι.....
Βαριέμαι να ανταλάσσω απόψεις σε blogs με virtual πρόσωπα και να μην γνωρίζω τους ανθρώπους πίσω από τα nicks.
Βαριέμαι που δε γνωρίζω καινούριους ανθρώπους που να μπορώ να συζητήσω μαζί τους για αυτά που με απασχολούν.
Βαριέμαι που κανείς δεν έχει χρόνο πέρα από το βιοπορισμό του.
Βαριέμαι που ακόμη κι αν κάποιος έχει χρόνο θέλει να ασχοληθεί με κάτι που τον "χαλαρώνει" (δλδ όπως το εννοούν οι περισσότεροι στην πράξη με κάτι που δεν τον κάνει να σκέφτεται.
Βαριέμαι που δεν έχω ούτε ένα comment (ελπίζω πως απλώς είναι νωρίς ακόμη :P)
Βαριέμαι να βλέπω παλιές λέξεις-σύμβολα να έχουν χάσει κάθε αξία (ΠΑΣΟΚοι αποκαλούν ο ένας τον άλλον "σύντροφε/συντρόφισσα" ffs)
Βαριέμαι να βλέπω τον Che σε μπλουζάκια και σημαίες που πουλάν στο Μοναστηράκι
Βαριέμαι να μην έχω γνωρίσει εδώ και χρόνια μια κοπέλα που να με κάνει να θέλω μόνο αυτήν και όχι επειδή έχει ωραία βυζιά ή κώλο (δλδ όχι μόνο για αυτά παρ'ολο που παίζουν κι αυτα το ρόλο τους :P)
Βαριέμαι.......

13 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Βαριεμαι να γραψω

11/1/07 01:12  
Anonymous Anonymous said...

Τι ηλιθιος κοσμος.
Ποτε θα γινει κ α τ ι !

επιτελους.....................

βαρεθηκαμε

11/1/07 01:15  
Blogger kiki said...

δεν είναι παράξενο; έπεσα κατά τύχη πάνω στο blog γιατί κι εγώ πολύ απλά βαριέμαι....
αντί να ξεσκάσω από την εργασία βγαίνοντας έξω ή μιλώντας σε κάποιον φίλο αναζήτησα μέσω διαδικτύου κι άλλους που βαριούνται.
Τι λέει αυτό για μένα άραγε;

Πάντως δεν βαριέμαι τόσο πια

12/1/07 20:54  
Blogger kiki said...

σκέφτομαι σχετικά με το internet...μερικοί λένε πως είναι τόσο επαναστατικό που μπορεί να είναι το μέσο για να αλλάξουμε τον κόσμο!
Λες????
Είναι σίγουρα ένας ολόκληρος παράλληλος κόσμος. Θεωρείται μάλιστα το τελευταίο καταφύγιο ελεύθερης έκφρασης όπου το μόνο στοιχείο περιορισμού είναι η αυτολογοκρισία του καθενός. Άραγε ποιος μηχανισμός κρύβεται πίσω από αυτήν την διαδικασία;
Μεγάλο θέμα κι αυτό, αλλά όπως και να έχει η ελεύθερία έκφρασης είναι δύναμη.Και η δύναμη υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να αποβεί ανατρεπτική.
Η ασφάλεια που παρέχει το παρατσούκλι και η επιλεκτική παρουσίαση του εαυτού μας είναι αρκετά λυτρωτική και διευκολύνει την έκφραση.
Δεν διαφέρει και πολύ από τον τρόπο που επιλέγουμε να προβάλλουμε τον εαυτό μας στον πραγματικό χώρο.Όμως, αυτό που καθιστά το παρατσούκλι απελευθερωτικό είναι πως στο διαδίκτυο είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα μας.Είναι πιο συνομωτικό, πως να το κάνουμε!
Αυτό από μόνο του το καθιστά ικανό να αλλάξει τον κόσμο;
Μπαααα....
Είναι περισσότερο κάτι που μπορεί κάποιος να εκμεταλλευθεί με στόχο την αντίδραση. Όμως θα πρέπει πρώτα και κύρια να θέλει να αντιδράσει, να συμμετέχει.
Και πάνω από όλα ζει αυτόν τον κόσμο που θέλει να αλλάξει... τον πραγματικό όχι τον πλαστικό, του σπιτιού και του υπολογιστή του.

12/1/07 21:22  
Blogger it is said...

Χμμμ, ενδιαφέρον ο προβληματισμός σου και αρκετά παρόμοιος με τους δικούς μου προβληματισμούς. Άσε που είχα περάσει και στο πολυτεχνείο ξάνθης στους ηλεκτρολόγους ^^ μάλλον την ίδια χρονιά με σένα αν είσαι του ηρωικού '83 χεχε (δεν πήγα τελικά...)
Το πόσο επαναστατικό είναι το νετ πάντως δεν είναι εύκολο να το απαντήσεις. Προς το παρόν τουλάχιστον, νομίζω πως δεν είναι ούτε επαναστατικό, ούτε αντεπαναστατικό. Εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας, αλλά και από το πόσο διατεθημένος είναι να προβεί σε πράξεις. Σε γενικές γραμμές, είναι ακόμη ένας απλός καθρέφτης της κοινωνίας μας. Κάνουμε σε μεγάλο βαθμό ό,τι κάνουμε και με φίλους και γνωστούς. Συζητάμε και αμπελοφιλοσοφούμε και είμαστε πολύ καλοί σε αυτό, αλλά όταν έρχεται η ευκαιρία να πράξουμε, κάνουμε τους χαζούς και η ευκαιρία περνάει... και ξαναπερνάει κλπ
Η συζήτηση αυτή έχει πολύ ψωμί και νομίζω γίνεται από κοντά πιο σωστά απ'ότι γίνεται μέσω ενός blog.
Παρόλ'αυτά χαίρομαι που μου έγραψες και μοιράστηκες τη σκέψη σου με μένα. Αν θες μπορείς να μου στείλεις και mail, ή και να βρεθούμε από κοντά αν και όποτε κατέβεις προς Αθήνα :)

15/1/07 12:04  
Blogger kiki said...

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.Η θεωρία δίνει και παίρνει γενικότερα.Θα συμφωνήσεις όμως πως υπάρχουν ορισμένοι ίσως γραφικοί, άλλοι ίσως κολλημένοι, στην πλειοψηφία τους ονειροπόλοι που δραστηριοποιούνται ακόμα και όταν οι συνθήκες γύρω τους είναι δύσκολες.
Κάποιοι το κάνουν και μέσα από το internet. Παίζουν το ρόλο του δημοσιογράφου, του καλλιτεχνη, του "διανοούμενου" κτλ κτλ. Γιατί σε αυτόν τον χώρο είναι πιο εύκολο, επιτρέπεται...
Γιατί δεν γράφεις κάτι νέο?ακόμα Βαριέσαι; :-D

15/1/07 21:26  
Blogger it is said...

Συμφωνώ αμέ.
Έχω κάνει 56 ποστ τα έχεις διαβάσει όλα? Αν ναι να κάτσω να στίψω το κεφάλι μου να γράψω κι άλλα asap! :D
πήγαινε στην κεντρική σελίδα μου
http://moutidinounautatablogs.blogspot.com

16/1/07 12:50  
Blogger venus said...

Επς, τι ανακάλυψα εδώ; Κι εγώ βαριέμαι στο γραφείο και είπα να μοιραστώ λίγο την βαρεμάρα μου.
Έχω να πω ότι δυστυχώς πιστέυω ότι δεν θα σώσουμε τον κόσμο..... μπορούμε όμως να σώσουμε τον δικό μας μικρόκοσμο, και πολλοί μικροί σωσμένοι κόσμοι μας κάνουν έναν πιο μεγάλο, και όσους πιο πολλούς σώσουμε τόσο πιο μεγάλο κομμάτι του κόσμου θα σώσουμε και ποιος ξέρει ίσως κάποτε όλοι οι μικρόκοσμοι ενωθούν και σώσουμε τον κόσμο ολόκληρο. Συγνώμη, αλλά όσο και να θέλω, όσο σκληρά και να δουλέψω δεν θα μπορέσω ποτέ να αφανίσω την πείνα, την δυστυχία και τον πολεμικό εξοπλισμό όλων των κρατών...
Προσοχή! Ο μικρόκοσμος μας δεν είναι το "εγώ" μας, αλλά το γύρω μας (ένας φίλος, ένας περαστικός, ένας μικρός κήπος, μια καρδιά..)
Σώστε τον μικρόκοσμο σας... όσο κι αν βαριέστε!
Ave!

12/2/07 15:46  
Blogger it is said...

Heh, την πάτησες κι εσύ κάνοντας search στο google "βαριέμαι"? :p
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές μ'αυτά που λες... Μια παρατήρηση, έχεις βάλει στα settings του blog σου να μπορούν να δουν τα περιεχόμενα και να αφήνουν κόμεντ μόνο subscribed members? Αν ναι άλλαξέ το :p
Α και άμα δε βαριέσαι πολύ πάτα πάνω πάνω που λέει lalalala με μεγάλα γράμματα, για να δεις τα τωρινά μου ποστ. Αυτό που κοιτάς είναι μόλις το δεύτερο ποστ που έχω κάνει. Από τότε ακολούθησαν άλλα 73 and counting...

12/2/07 16:42  
Blogger venus said...

έτσι ακριβώς... έχεις κάνει κάτι για να σε... ψάχνει το google;

21/2/07 15:36  
Blogger it is said...

Όχι δεν έχω κάνει κάτι... το κάνει από default... έτσι κι αλλιώς το google & o blogger συνεργάζονται...

21/2/07 15:45  
Anonymous Anonymous said...

κι εγω έκανα αναζητηση στο google τη λέξη βαριεμαι...κοιτα να δεις...

18/11/07 02:30  
Blogger it is said...

aggeliki.... kewl... άμα ψήνεσαι έλα και στα πιο πρόσφατα ποστς...

19/11/07 10:42  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker