Tuesday, August 01, 2006

Γιατί Μαμά?

Γίνεται πόλεμος σε μια μακρινή-κοντινή χώρα: Τον Λίβανο. Οι περισσότεροι αναλώνονται στο ποιος φταίει. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο το "Γιατί?".
Γιατί γίνεται πόλεμος στο Λίβανο? Μην είναι οι θρησκευτικές διαφορές? Μην είναι το πετρέλαιο? Μην είναι ο ανασχεδιασμός του χάρτη στη Μέση Ανατολή με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του Κεφαλαίου? Μην είμαι απλώς ένας παρωχημένος (παλαιο) αναρχοκομμουνιστής που ζει στον κόσμο του? Μη γίνανε χιλιάδες να πάρομε τον πούλο?
Αν υποθέσουμε για λίγο πως ο σκοπός είναι η αναδιαμόρφωση του χάρτη στη Μέση Ανατολή: Γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από το Δυτικό κόσμο και μάλιστα ακόμη και από τις ΗΠΑ? Γιατί τα ΜΜΕ καταφέρνουν να περνούν άρθρα που παλιότερα δε θα περνούσαν με τίποτα από τη λογοκρισία? Δηλαδή στον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου δεν είχαν ακουστεί καθόλου αντίθετες φωνές-απόψεις. Το μόνο που ακόγονταν ίταν το τσικ τσικ από τα ποπ-κορν όλων εμάς που είχαμε αράξει μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθούσαμε για πρώτη φορά ζωντανά έναν πόλεμο: Γάμα το Terminator 2 γύρνα στο CNN δεν έχει γυριστεί με special effects άσε που είναι και live! Όπα το είδες αυτό το πράσινο που πετάχτηκε? Σαν κεφάλι δεν ήτανε? Καύλαααα!
Ξαφνικά τώρα μας πιάνει ο πόνος για τους Λιβανέζους! Είναι όντως πόνος? Ή είναι προσποιητό και κατευθυνόμενο ενώ από μέσα μας χαιρόμαστε και η τρομολαγνεία καλά κρατεί?
Στις "Λέξεις" ο Σαρτρ περιγράφει αυτά τα ψεύτικα συναισθήματα που πολλές φορές νομίζουμε πως είναι και αληθινά. Για παράδειγμα όταν ο ήρωάς του βλέπει μια γυναίκα να βουτάει στο ποτάμι για να πνιγεί θλίβεται αλλά λέει: "Μπρρρρρ είναι και παγωμένα τα νερά που να βουτάω τώρα....." ή κάπως έτσι μιας και δε θυμάμαι επ'ακριβώς αλλά το νόημα ήταν αυτό.
Μήπως κι εμείς θλιβόμαστε αλλά φοβόμαστε να βουτήξουμε στα νερά?
Γιατί το κράτος μας δεν οργανώνει μια αποστολή απομάκρυνσης αμάχων και φιλοξενίας τους εδώ στην Ελλάδα είτε σε οικογένεις-εθελοντές είτε σε κάποια μέρη για τα οποία παραπονιόμαστε πως η πληρότητα των δωματίων δε φτάνει ούτε στο 50%.
Γιατί οι διαδηλώσεις δε ζητάνε ακριβώς αυτό?
Να το πάω και λίγο πιο πέρα?
Γιατί δεν οργανωνόμαστε σε μια διεθνή ομάδα που αντί να εκκενώνει το Λίβανο από τους αλλοδαπούς να τον γεμίζει με αλλοδαπούς: Έλληνες, Άγγλους, Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικάνους (!), και Εβραίους (!!!). Θα συνεχίζαν τους βομβαρδισμούς τότε οι Ισραηλινοί?
I think not!
Αντί για τέτοιες πρωτοβουλίες τι κάνουμε? Διαδηλώσεις χωρίς στόχο ουσιαστικό....ή μάλλον όχι! Έχουν στόχο οι διαδηλώσεις τέτοιου είδους μόνο που δεν είναι αυτός που νομίζουν οι διαδηλώτές! Ο στόχος είναι να λειτουργούν οι διαδηλώσεις ως βαλβίδες ασφαλείας του συστήματος.
(Τι είναι η βαλβίδα ασφαλείας? Όταν έχεις ένα δοχείο με υψηλή πίεση δημιουργείς μια βαλβίδα η οποία σκάει σε περίπτωση που η πίεση φτάσει σε επικίνδυνες τιμές ώστε να μη σκάσει και άρα να μην καταστραφεί όλο το δοχείο κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο συνήθως {βλέπε θερμοσίφωνο})
Δηλαδή κάθε τόσο σου λένε: Τι έχεις αγόρι μου? Αισθάνεσαι πιεσμένος? Αισθάνεσαι πως ο κόσμος είναι άδικος και πως σου πίνουμε το αίμα κάθε μέρα? Λάθος κάνεις! Κάνε μια διαδήλωση να εκτονωθείς! Πας λοιπόν τα σπας ή μπαίνουν πάντα κάποιοι και τα σπάνε (ναι ρε βλάκα οι ίδιοι που δεν τους συλλαμβάνουν ποτέ και που μπορεί να τους πετύχεις να έρχονται με περιπολικά) φωνάζεις συνθήματα (ναι είσαι ζώο μη σκεπτόμενο και έχεις ένα βοσκό με ντουντούκα να σου λέει τι θα σκεφτείς) και ξεσπάς. Γυρνάς σπίτι άλλος άνθρωπος! Τι κι αν τσούζουν τα μάτια μου?! Έχω μια καλή γκλοπιά στην πλάτη θα τη δείξω στα αλάνια στην καφεταίρια αύριο να δουν τι μάγκας αντιστασιακός είμαι! Αισθάνεσαι πως "έκανες το καθήκον σου" και κοιμάσαι ήσυχος και το σύστημα (σε) δουλεύει.
Σκόρπιες σκέψεις κάνω κι αν φιλοτιμηθεί κανείς ας περάσει να μου πει τι νομίζει ακόμη και αν με βρίσει δεν έχω πρόβλημα......
Και κλείνω με τον φίλτατο Ξυλούρη (που τον βιάζει ο Νότης εδώ και κάτι χρόνια)......

Άιντε θύμα
Άιντε ψώνιο
Άιντε σύμβολο αιώνιο
Αν ξυπνήσεις μονομιάς
Θα'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς....


Ναι σε σένα μιλαώ μαλάκα (είπε κοιτάζοντας τον καθρέφτη....)

17 Comments:

Blogger it is said...

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για τον σεφτε! Να'σαι καλά γιατί είχα αρχίσει να απογοητεύομαι....
Νομίζω πως αν είναι μαζική η κίνηση ασπίδα και αν της δοθεί αρκετή δημοσιότητα δε θα τολμήσουν καθ'ότι μετά θα έρθουν αντιμέτωποι και με τα κράτη εκ των οποίων προέρχονται οι πολίτες. Γι'αυτό προτείνω να είναι και Αμερικανοί πολίτες και Εβραίοι/Ισραηλινοί.
Για τη φιλοξενία δυστυχώς θέλει πρωτοβουλία του κράτους το οποίο έχει γραφειοκρατία φαντάζομαι.....
Έβλεπα χτες την Ντόρα Μπακογιάννη να λέει πως άρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών της ΕΕ για κατάπαυση του πυρός και σε μερικές μέρες...κλπ κλπ Δεν τους περνάει από το μυαλό πως κάθε μέρα είναι μερικοί νεκροί ακόμη....ή μάλλον κάνουν σα να μην καταλαβαίνουν. Μερικές μέρες βομβαρδισμών ακόμη είναι μερικά χρόνια πίσω στην ανάπτυξη ενός κράτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό του....
Δυστυχώς ο κόσμος μας είναι σκατένιος Σεραφίνα :(
Πάντως λέω πως αν είναι να γίνονται διαδηλώσεις να μην αναλώνονται σε συνθήματα κατά της Αμερικής και του Ισραήλ γιατί αυτό δε βοηθάει κανέναν. Να γίνουν διαδηλώσεις στο Υπ. Εξωτερικών ή και σε όποιο άλλο αρμόδιο για να πιεστεί η κυβέρνηση να ξεκινήσει πρόγραμμα φιλοξενίας αμάχων προσφύγων.
Εν τω μεταξύ αυτό που κάναν ε την εκκένωση των "ξένων" από το Λίβανο είναι παρόμοιο με αυτό που κάναν οι Γερμανοί στους Εβραίους...Τους γδύνανε για να τους πυροβολήσουν χωρίς να χαλάνε και τα ρούχα.....:(

2/8/06 08:39  
Blogger heinz said...

it is said...

" ...αν της δοθεί αρκετή δημοσιότητα δε θα τολμήσουν καθ'ότι μετά θα έρθουν αντιμέτωποι και με τα κράτη εκ των οποίων προέρχονται οι πολίτες."

Aν δεν κάνω λάθος, μια αμερικανίδα; καναδή; κάτι τέτοιο τελοσπάντων, μπήκε μπροστά σε μια μπουλντόζα, απ' αυτές που γκρεμίζουν τα σπίτια των Παλαιστινίων.
Η μπουλντόζα την προσπέρασε (πατημένη) και γκρέμισε το σπίτι...

Δεν μασάει από τέτοια το Ισραήλ...

2/8/06 10:21  
Blogger it is said...

Φίλε heinz όπως είπες κι εσύ ήταν μία. Άμα μαζευτούνε μερικές χιλιάδες πιστεύεις πως πάλι δε θα έχει πρόβλημα το Ισραήλ? Δε νομίζω.
Αν είναι μερικές χιλιάδες δε θα τολμήσει. Και αν τολμήσει οι κυβερνήσεις δε θα το αφήσουν έτσι. Αλλιώς δε θα άφηνε και τους αλλοδαπούς να φύγουνε. IMHO πάντα...

2/8/06 10:53  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Η ιστορια επαναλαμβανεται και θα επαναλαμβανεται για παντα.Εχω την αισθηση οτι αυτους τους λαους της μεσης ανατολης καποιος τους εχει καταραστει.
Και η συνεχεια ερχεται ακομη πιο αιματηρη...

2/8/06 11:19  
Blogger heinz said...

Aμ, δεν ήταν μια... Διεθνής ομάδα ακτιβιστών ήταν.
Την μια πάτησαν, οι άλλοι "έλαβαν το μήνυμα".

Δεν λέω πάντως ότι έχεις άδικο, μην παρεξηγηθώ. Απλώς λέω ότι όταν πας κει κάτω, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για απίστευτα πράγματα.

2/8/06 11:19  
Blogger it is said...

Κοίτα heinz δε διαφωνώ. Όταν λέω να πά(με)νε μερικές χιλιάδες εννοώ να είναι και αποφασισμένοι για όλα...
Αν μαζευτούν κάποιοι με αφελή διάθεση και όχι πολεμική τότε ναι θα πατήσουν έναν και οι υπόλοιποι θα σπάσουν. Δεν ξέρω ακριβώς τις συνθήκες του θανάτου αυτής που λες αλλά φαντάζομαι πως με κάποιο τρόπο την ξεμονάχιασαν. Αν ήταν όλοι μαζεμένοι θα έπρεπε να περάσει η μπουλντόζα πάνω από πολλά κορμιά, οπότε η απόφαση θα ήταν πιο δύσκολη.
Δε διαφωνώ πάντως πως είναι έτοιμοι για όλα και οι Ισραηλινοί.
Βασικά για όσους θέλουν και έχουν χρόνο να προτείνω ένα link του Noam Chomsky όπου μέσα σε 10-12 σελίδες ξεμπροστιάζει τους πάντες και τα πάντα.....Προτείνω να έχετε ανοιχτό ένα δεύτερο browser (δεύτερη σελίδα ή tab του explorer, Firefox) με το wikipedia γιατί κάποιες αναφορές του Chomsky θέλουν μια ιστορική βάση ή έστω μια υπενθύμιση....

http://www.chomsky.info/talks.htm

Τα πρώτα δύο θέματα έχουν αμεσότατη σχέση με τα τεκταινόμενα.
Heinz κι ανήμπορος νοιώθω μη νομίζεις πως πιστεύω πως βρήκα την πανάκεια του θέματος.....Το βασικό είναι να βρεθεί μια λύση από τα εμπλεκόμενα κράτη χωρίς φανατισμούς αλλά από αυτήν την ιδεώδη κατάσταση απέχουμε έτη φωτός....

Υ.Γ. Επειδή ακόμη είμαι υπό εκπαίδευση στα blog δεν ξέρω πως να κάνω λινκς αλλά αν κάνετε copy paste το url (διεύθυνση) που δίνω παραπάνω στη γραμμή διεύθυνσης του browser σας θα σας πάει στη σελίδα που λέω. Άσχετο αλλά νομίζω πως ο Chomsky είναι Εβραίος....οπότε τον τιμά διπλά η νηφαλιότητα του και το θάρρος να πει τη γνώμη του έστω κι αν είναι αντίθετη με το κοινό αίσθημα των ομοεθνών του (Θεωρώ τους Εβραίους έθνος παρεμπίπτοντος δλδ το Εβραίος δεν το εκλαμβάνω ως αντίστοιχο του Χριστιανός ή Μωαμεθανός ενδεχομένως να κάνω και λάθος σε αυτό αλλά έτσι τους αντιλαμβάνομαι.

2/8/06 11:38  
Blogger it is said...

Φίλε πρέζα TV κατ'αρχάς εύστοχο nick, δεύτερον σε θυμάμαι από διάφορα blogs και σ'ευχαριστώ που πέρασες και από το δικό μου.
Κοίτα δε νομίζω πως είναι θέμα κατάρας αν και έτσι φαίνεται όντως. Σκέψου όμως και τι έχουν να πουν οι Αφρικανοί της κεντρικής Αφρικής που είναι συνεχώς σε εμφύλιους και πείνα λοιμούς κλπ.
Απλώς το θέμα με τη Μ. Ανατολή έχει παραπάνω δημοσιότητα.....
Κατάρα είναι το γεγονός πως αυτή την περίοδο η κοινωνία λειτουργεί με βάση το κέρδος και όχι τον άνθρωπο. Πιστεύω δηλαδή πως αυτοί που κατέχουν τα κέντρα εξουσίας φανερά και κρυφά, δεν πιστεύουν οτί γίνεται ή δε θέλουν να προχωρήσει όλη η κοινωνία χέρι-χέρι (όχι με τον Καρατζαφέρη έλεοςςςς) με σκοπό τη συνολική βελτίωσή της.
Έχω δε αρχίσει να πιστεύω πως εδώ και καιρό ο κόσμος έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργαστήριο και πως καθημερινά μας μελετούν για να μάθουν πως λειτουργούμε τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. (Όταν αρχίσω να ακούγομαι παρανοϊκός να μου το πείτε :P) Θεωρώ σαν απόδειξη αυτού τόσο τις κάμερες που εισβάλλουν συνεχώς στη ζωή μας είτε σε ριάλιτι σόου είτε σε ριάλιτι σκέτο....Επίσης το γεγονός πως συνειδητά χρησιμοποιούν χημικά ή και ραδιενεργά όπλα (το απεμπλουτισμένο ουράνιο που έχουν οι κεφαλές των πυραύλων για καλύτερη σιεισδυτικότητα στα κτήρια είναι αποδεδειγμένα ραδιενεργο και με τη σύγκρουση διασκορπίζεται σε μορφή ραδιενεργής σκόνης με όλα τα επακόλουθα:καρκίνος, δυσπλασίες κλπ) μου φαίνεται πως οφείλεται στην αρρωστημένη τους περιέργια(?) να δουν τα όρια του ανθρώπινου σώματος και ενδεχομένως να βρουν ανθεκτικότερα ανθρώπινα γονίδια για μελλοντική χρήση.
Το ξέρω πως ακούγονται παρανοϊκά αυτά που λέω αλλά το έκαναν και οι Ναζί απλώς με τα μέσα της εποχής τους ήταν πολύ πρωτόγονοι για να καταφέρουν κάτι καλό ενώ τώρα έχουμε καλύτερα μέσα και γνώσεις.
Δε νομίζω λοιπόν πως υπάρχουν κατάρες. Μόνο άνθρωποι υπάρχουν και αν επιδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει να επιδοθούν θα έχουμε μπει και σε μια πορεία βελτίωσης της κοινωνίας των ανθρώπων .
Τώρα το που πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες το ψάχνω αλλά για να το βρώ θέλω τη βοήθεια πολύ κόσμου με καλή σκέψη και πρόσβαση σε πληροφορίες. Που είναι αυτοί όλοι? Οέο?

2/8/06 11:52  
Anonymous Anonymous said...

Η κοπέλα που δολοφόνησαν οι Ισραηλινοί ήταν η Rachel Corrie, το Μάρτιο του 2003, ήταν 23 χρονών. Αμερικανίδα.

Η δική μου ειρηνιστική φαντασίωση είναι μια παγκόσμια απεργία διαρκείας.

Απεργούμε όλοι, κατεβαίνουμε στον Πεδίο του Άρεως του ο καθένας και καθόμαστε εκεί μέχρι να κηρυχθεί η κατάπαυση.

Παραλύει η οικονομία και πονάνε οι κυβερνήσεις.

Δε θα γίνει όμως, ούτε και τα άλλα θα γίνουν. Δεν υπάρχει πια κίνημα, είμαστε όλοι μονάδες μπροστά στις οθόνες.

2/8/06 13:00  
Blogger heinz said...

"Επειδή ακόμη είμαι υπό εκπαίδευση στα blog δεν ξέρω πως να κάνω λινκς "

Γράψε το παρακάτω:

<a href="mylink.htm">αυτό είναι ήδη λινκ</a>

2/8/06 13:12  
Anonymous Anonymous said...

η οργάνωση της Rachel, είναι η International Solidarity Movement

@it is
links βαζεις όπως και στην HTML. Γενικά μπορείς να χρησιμοποιείς διάφορα tags της HTML.

2/8/06 13:14  
Blogger heinz said...

Ευχαριστώ Lili

It is, βάλε Rachel Corrie στο google να δεις τι γίνεται.

Μερικά καθεστώτα, όπως του Ισραήλ και της Τουρκίας (Κούρδοι), καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της Χεζμπολά ή του ΡΚΚ.

Έχουν από δεκαετίες αποφασίσει ότι θα σκοτώσουν όσους χρειάζεται και θα συνεχίσουν να σκοτώνουν όσο χρειάζεται. Δεν τρέχει τίποτα.

Την περίοδο 1990-99, σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού κράτους, εκκενώθηκαν 4.500 χωριά στο τουρκικό Κουρδιστάν. Μια Ελλάδα ολόκληρη δηλαδή. Και ποιός συγκινήθηκε;

2/8/06 13:19  
Blogger heinz said...

επιεδή ίσως δεν ξέρεις τι είναι τα html tags, να ένας γρήγορος κατάλογος:

Link

<a href="http://www.something.com/">link για το something</α>

Bold

<b>αυτό το κείμενο είναι bold</b>

Italics (πλαγιαστά)

<i>αυτό το κείμενο είναι italics</i>

Ξέρε πάντως ότι τα tags έχουν μια σειρά που ανοιγουν-κλείνουν και είναι αυτή:

<b><i>αυτό το κείμενο είναι bold και italics</i></b>

ή αυτή,

<i><b>αυτό το κείμενο είναι bold και italics</b></i>

αλλά ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο:

<b><i>αυτό το κείμενο είναι bold και italics</b></i>

Δηλαδή, σαν κουτιά, το ένα μέσα στ' άλλο.

2/8/06 14:27  
Blogger it is said...

Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και να ξέρετε πως χαίρομαι πολύ να βλέπω καινούρια comments :)

Ευχαριστώ και για τις html συμβουλές. Γενικά όταν χρησιμοποιώ τις λειτουργίες (word like) του blog γυρνάω σε html view και τσεκάρω τα tags ώστε να τα μαθαίνω.

Άρα το link που έδωσα παραπάνω θα φανεί σωστά
εδώ?

lili κι εγώ έχω την ίδια φαντασίωση και ναι αν γίνει ποτέ κάτι τέτοιο θα είμαι περήφανος που είμαι άνθρωπος αλλά όντως είμαστε μονάδες πίσω από οθόνες και αυτό ακριβώς θέλουν: τις μονάδες. Έτσι μπορούμε και όλοι να λέμε το κλασσικό δε θα αλλάξω εγώ τον κόσμο....κλισέ μα αληθινό.

Στο link που δίνω ο Chomsky εξηγεί ακριβώς γιατί η πολιτική της βίας δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα παρά μόνο σε περισσότερη βία. Μάλιστα λέει πως χώρες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν προσφέρονται για τέλεια εκπαίδευση νέων τρομοκρατών καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τακτικό στρατό σε περιβάλλον πόλης και άρα όταν θα εξαχθούν (που θα γίνει αυτό αργά ή γρήγορα) θα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και άρα και πιο αποτελεσματικοί (σε θύματα και εντυπώσεις φαντάζομαι). Μήπως όμως αυτό συμφέρει στην ουσία τους "δυνατούς" και "πολιτισμένους" Δυτικούς καθ'ότι θα έχουν όλες τις δικιολογίες για επιπλέον πολέμους και περιορισμούς της ελευθερίας μας?
Και να σας πω και την αλήθεια από τότε που διάβασα το 1984 είμαι καχύποπτος απέναντι στις τυφλές ρουκέτες καιτις εικόνες "εχθρών" που αλλαλάζουν πως με θέλουν νεκρό...
Στον εφιαλτικό (κι όμως τόσο πραγματικό και φαινομενικά οικείο σήμερα) κόσμο του βιβλίου, όλα αυτά ήταν μια προπαγάνδα από το ίδιο το κράτος που δεχόταν την επίθεση με σκοπό τη διατήρηση της ενότητας και τυφλής υπακοής των κατοίκων του. Δε λέω φυσικά πως γίνεται πάντα έτσι όπως τα περιγράφει το βιβλίο αλλά πολλά πράγματα είναι τόσο παρεμφερή που με βάζουν σε σκέψεις (ιδιαίτερα αν αναλογιστώ πως ο Όργουελ δούλευε στο BBC άρα είχε απεριόριστη σχεδόν πρόσβαση σε πληροφορίες και επίσης όπως αποκαλύφθηκε ήταν και πράκτορας τις CIA {έχει βγεί στα "απόρρητα αρχεία" που βγαίνουν κάθε 40(?) χρόνια).
Πάντως το internet είναι ένα καλό πεδίο για ομαδες ανθρώπων που σκέφτονατι και νομίζουν πως είναι μόνοι. Θέλω να δω αν μπορεί να βγει κάτι καλό από αυτήν την προσπάθεια. Στην τελικη δεν είναι κάθε εποχή ώριμη για ριζικές αλλαγές αλλά μπορεί να παίξει το ρόλο του ο καθένας στη ζύμωση ιδεών που ενδεχομένος να γίνουν η ιδεολογική βάση μιας ριζικής αλλαγής στο μέλλον και όταν οι συνθήκες (παγκόσμια πλέον πιστεύω και πολύ δύσκολα τοπικά) θα είναι κατάλληλες.
Γι'αυτό Lili δεν πρέπει να απογοητευόμαστε έστω κι αν όλα γύρω φαίνονται μαύρα γιατί δεν είναι ποτέ εντελώς μαύρα ή άσπρα. Δεν ξέρω πραγματικά τι άλλο μπορώ να κάνω πέρα από το να αποζητώ επικοινωνία αυτήν την περίοδο.
Τουλάχιστον έτσι δε νοιώθω εντελώς μόνος. Ελπίζω κι εσείς. :)

2/8/06 15:24  
Anonymous Anonymous said...

@it is
το λινκ σου δουλεύει μια χαρά.

τώρα για αυτό που είπες:
"ο Όργουελ ...όπως αποκαλύφθηκε ήταν και πράκτορας τις CIA {έχει βγεί στα "απόρρητα αρχεία" που βγαίνουν κάθε 40(?) χρόνια)"
που το έχεις δεί; έχεις κάποια αναφορά να δώ;

2/8/06 16:31  
Anonymous Anonymous said...

Eυτυχώς που βρήκα κι ένα blog που ασχολείτε με τα σοβαρά του πλανήτη. Γιατί στα άλλα links σου μαλακίζονται με γκομενοδουλειές. Ο πόλεμος εκεί κάτω δεν θα τελειώσει ποτέ. Μας δείχνουν ψίχουλα για να ασχολούμαστε και φτιάχνουν άλλα σχέδια πίσω από την πλάτη μας.

3/8/06 02:11  
Blogger it is said...

@thodoras

Για τον Οργουελ δεν το είχα διαβάσει στο νετ αλλά σε εφημερίδα πριν από τουλάχιστον 7 χρόνια. Ανέφερε πως είχε "δώσει" και τον Τσάρλυ Τσάπλιν ως κομμουνιστή στην περίοδο του Μακαρθισμού. Δυστυχώς δε θυμάμαι ακριβώς χρονιά και ημερομηνία. Θα προσπαθήσω να το βρω αν υπάρχει και στο νετ κάποια στιγμή.

@Γιώργος από Περισσό

Φίλε υπάρχουν κι άλλα blogs που ασχολούνται πολύ πιο εκτεταμένα από μένα με το θέμα. Κοίτα εδώ και θα βρεις και πολλά άλλα links εκεί.
Κοίτα να δεις συμφωνώ πως κάποιοι δεν ασχολούνται με το θέμα καθόλου δυκτιακά αλλά το blog είναι ουσιαστικά ένα ημερολόγιο του ανθρώπου που το φτιάχνει και μερικοί μπορεί απλώς να μη θέλουν να ασχοληθούν ή να μην πιστεύουν πως έχουν να πουν κάτι σημαντικό οπότε απλά σιωπούν και παρακολουθούν (είναι καλύτερο από το να μιλάς και να λες βλακείες όπως κάνουν κάποιοι).
Πάντως τα links μου είναι από άτομα που γουστάρω να διαβάζω είτε επειδή έχουν χαβαλέ είτε επιδή οι σκέψεις μας τέμνονται σε κάποια σημεία. Βέβαια είναι προσωπικό το γούστο και σίγουρα δεν αρέσουν όλοι σε όλους. Πάντως μη στραβώνεις αρχηγέ δε χρειάζεται :)

3/8/06 08:49  
Anonymous Anonymous said...

Για το θέμα του Orwell.
Πρόκειται μάλλον για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, και όχι τη CIA. και η σχέση δεν είναι σίγουρη. Η wikipedia λέει τα εξής:
"In 1949, Orwell was approached by a friend, Celia Kirwan, who had just started working for a Foreign Office unit, the Information Research Department, which had been set up by the Labour government to publish pro-democratic and anti-communist propaganda. He gave her a list of 37 writers and artists he considered to be unsuitable as IRD authors because of their pro-communist leanings. ... Orwell's motives for handing over the list are unclear, but the most likely explanation is the simplest: that he was helping out a friend in a cause — anti-Stalinism — that they both supported. There is no indication that Orwell ... believed the writers he named should be suppressed..."

και επίσης
"There has been speculation about Orwell's links to the secret services in the UK and some have even gone so far to claim that he was in the employ of MI5. The evidence for this claim is contested."

3/8/06 12:57  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker