Thursday, September 28, 2006

Ανθρωποφάγοι καιροί.....

Αυτό το post είναι εμπνευσμένο από ένα σχόλιο της Astarty στο blog του Συκοφάντη Μπαστούνι το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.
Παλιά η ανθρωποφαγία έπαιρνε μορφή τελετής και θεωρείτο πως έδινε μεγάλη δύναμη στον ανθρωποφάγο. Με την ανθρωποφαγία έπαιρνε τη δύναμη του εχθρού του θυσιάζοντάς τον και τρώγοντας τις σάρκες του. Φυσικά σήμερα στον πολιτισμένο (Δυτικό) κόσμο αυτές οι πρακτικές δεν έχουν θέση, σωστά?
Κι όμως η ανθρωποφαγία δεν έχει πεθάνει. Απλώς άλλαξε μορφή. Καθημερινά οι κινούντες τα νήματα τρέφονται από τις σάρκες μας και τις ψυχές μας και ούτε που το παίρνουμε χαμπάρι.....
Μας βάζουν να στύβουμε το είναι μας και τα κορμιά μας προκειμένου να επιβιώσουμε. Παίρνουνε από μας (πολλές φορές χωρίς καν ανταμοιβή) ιδέες, ή και αποτελέσματα του κόπου μας και τα οικειοποιούνται, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δύναμή μας.
Βεβαίως η ανθρωποφαγία μεταξύ "πολιτισμένων" γίνεται με τακτ, διπλωματικά και πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνει το "θύμα".
Όταν όμως μιλάμε για τους "έξω από τον πολιτισμό" εκεί δεν υπάρχει κανένα έλεος. Θα σκοτώσουμε και θα καταπατήσουμε δικαιώματα, ιστορία αιώνων και πνεύματα τόσα όσα χρειάζονται για να τραφούμε και ακόμη παραπάνω. Τόσα ώστε οι αρχηγοί των φυλών μας να είναι παχιοί και ροδαλοί.
Τους "δικούς μας" που πιθανώς θα αντιδράσουν (άλλοι γιατί δεν έχουν μερίδιο στο φαγοπότι, άλλοι γιατί δε θέλουν να συμμετέχουν στην κατανάλωση ανθρώπινης σάρκας) φροντίζουμε να τους αδρανοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Βλέπεις δεν είναι αρκετές οι σάρκες για να'μαστε όλοι παχιοί, άσε που ακόμη κι αν ήταν αρκετές, πως θα ξεχώριζαν οι αρχηγοί της φυλής?
Τι πρέπει να κάνουμε γι'αυτούς? Αν καταλάβουν πως γλεντάμε κάθε μέρα με τις σάρκες τους και τις σάρκες των αδερφών τους θα επαναστατήσουν εναντίον μας και θα χάσουμε όλα όσα με κόπο αποκτήσαμε....Θα τους κάνουμε να σκέφτονται ό,τι θέλουμε εμείς κι αν δεν πετύχει αυτό θα τους κάνουμε να σταματήσουν να σκέφτονται. Μα ναι! Τι καλύτερο από το να σταματήσουν να σκέφτονται. Αλλά θα πρέπει να είναι και χαρούμενοι αλλιώς πως θα το δεχτούν.
Δώστους ουσίες απ'αυτές που ο μάγος της φυλής χρησιμοποιεί για να μιλήσει με τους Θεούς (ο τρελόγερος νομίζει πως δεν έχουμε καταλάβει πως απλώς νομιμοποιεί τη μαστούρα του και μας διευκολύνει να νομιμοποιήσουμε την εξουσία μας και γι'αυτό δεν τον έχουμε φάει κι αυτόν ακόμη....), δώστους κόσμους μαγικούς στους οποίους να μπορούν να είναι ήρωες και να σώζουν τον κόσμο(!), δώστους θεάματα και πόνο άλλων (τρίτων), να εξοικειώνονται με την ιδέα της σφαγής, κάντους να πιστέψουν πως υπάρχουν εκεί έξω πολλοί εχθροί που τους μισούν και θέλουν να τους σκοτώσουν, για να φοβηθούν και να είναι πρόθυμοι να "προστατέψουν" τα συμφέροντά μας.
Κι αν παρόλ'αυτά συνεχίσουν να υπάρχουν αντιδράσεις, δες τι θα κάνουμε να βγουν αυτοί αλαφροΐσκιωτοι και γραφικοί. Βγάλτους κακούς που δε θέλουν το καλό της φυλής και δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο. Κι αν δεν υπάρχει κίνδυνος μην ανησυχείς θα τον δημιουργήσουμε εμείς.....
Ντύσου τα δέρματα των άλλων κι έλα να σφάξουμε δικούς, θα δεις θα είναι όλοι με το μέρος μας μετά. Θα δεις τα κορμιά τους θα στοιβάζονται μετά μπροστά μας έξω απ'τη σκηνή και θα κάνουμε γλέντια που παρόμοια τους δεν έζησαν ούτε οι Θεοί. Και για να έχουμε και κάτι να γελάμε μεταξύ μας τους δικούς μας θα τους βαφτίσουμε ήρωες από δω και πέρα. Δεν έχει σημασία που 'ναι πιόνια. Αυτό δεν το ξέρουν οι άλλοι. Ακόμα και να το ξέρουν μη φοβάσαι εμείς ορίζουμε τι είναι τι. Κι αν το πιστέψουν οι πολλοί αμέσως γίνεται αλήθεια. Εμείς θα γελάμε και θα τρώμε καλά και αυτοί θα έχουν σε κάτι να πιστέψουν Όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
Βάλε τους έξυπνους να γράφουνε στο ναό και παίρνε τους τη γνώση. Κάποιοι από αυτούς είναι μαζί μας. Δεν άντεξαν στον πειρασμό του καλοψημένου κρέατος και είναι ευχαριστημένοι με τα κοψίδια που μας περισσεύουν. Αυτοί μπορούν να πάρουν τις Γραφές και να τις βάλουν να δουλεύουν για μας. Αυτοί καταλαβαίνουν πως σκέφτεται το πλήθος και πως να το κάνουν να θέλει αυτό που θέλουμε εμείς να θέλει.
Έχουνε βρει έναν τρόπο "μαγικό" με καθρεπτάκια να προβάλουνε ότι θέλουν σε πανί. Κάθε μέρα δείχνουν στους δικούς μας πως πρέπει να ζουν, να φέρονται και τι να θέλουν. Τους δείχνουν πως ζουν οι βασιλιάδες και πως με αγώνες και θυσίες πήραν όσα έχουν. Βέβαια εγώ κι εσύ ξέρουμε πως κανένας από τους θεατές δε θα κάνει ποτέ κάτι ανάλογο, είτε γιατί δε θα τους αφήσουμε είτε γιατί αυτά που βλέπουν δεν έγιναν ποτέ. Φαγώθηκαν πολλές ψυχές για να γίνουν οι βασιλιάδες αυτό που είναι και άλλοι δεν είναι βασιλιάδες παρά κούκλες γεμισμένες άχυρο που κάνουνε οι μάγοι μας με τέχνη να κουνιούνται και να μιλάνε φυσικά.
Πρέπει να μάθουν να πιστεύουν πως η σκέψη είναι κακιά και άχρηστη. Δεν είναι δύσκολο πολύ να το πετύχεις. Απλώς θα βάζουμε να φαίνονται οι χαζοί και μεις από πίσω θα κουνάμε τα σκοινάκια. Δε θα μας καταλάβει ποτέ κανείς, μέσα στη ζάλη τους και τον αγώνα να επιβιώσουν.
Μέχρι να γίνουμε Θεοί και να τους φτιάχνουμε όπως θέλουμε.
Μα για να φτάσουμε εκεί έχουμε πολύ κρέας μπροστά μας.
Γι'αυτό σου λέω....κάνε ετοιμασίες. Έχουμε πολλούς εχθρούς που περιμένουν να πέσουν στα πιρούνια μας.....

12 Comments:

Blogger it is said...

Δε μου βγήκε όπως ακριβώς το ήθελα :(
Πριμένω απόψεις. Και ρωτήσεις. Από τους χιλιάδες αναγνώστες μου! :P
Τέσπα πέρα από την πλάκα για το συγκεκριμένο ποστ θα ήθελα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συζήτηση.

28/9/06 10:43  
Anonymous Anonymous said...

"Μας βάζουν να στύβουμε το είναι μας και τα κορμιά μας προκειμένου να επιβιώσουμε. Παίρνουνε από μας (πολλές φορές χωρίς καν ανταμοιβή) ιδέες, ή και αποτελέσματα του κόπου μας και τα οικειοποιούνται, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δύναμή μας."
Για μένα αυτό είναι ένα πολύ καλό σημείο. Συνδέεις ανθρωπολογικά δεδομένα για την ανθρωποφαγία με την μαρξιστική "εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο".
Δεν στο είπα κοινότητα και κεφάλαιο ότι είναι κοντά.
Και αυτό δεν το λέω για να κάνω πλάκα. Κατανοώντας και αναθεωρώντας μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε (ή και κατά τόπους να εκμηδενίσουμε) την ανθρωποφαγία μόνο για το όσο φτάνει το μπόι μας και ματιά μας. Απο κει και πέρα ας αφήσουμε και τους επόμενους να βάλλουν το κτήνος να δουλεύει αλλιώς.

28/9/06 11:08  
Anonymous Anonymous said...

Αν κυριαρχούσαμε εμείς οι ορίτζιναλ ανθρωποφάγοι και όχι τα άλλα ακίνδυνα σαρκοφάγα ζώα, τα λιοντάρια, οι βιομήχανοι , οι κροκόδειλοι, οι εκδότες οι πολιτικοί κλπ δεν θα κινδύνευε ο πλανήτης ολόκληρος .

Θερμό ευχαριστώ για την αναφορά :-)

28/9/06 12:58  
Anonymous Anonymous said...

Η ανταμοιβή των "θυμάτων" μου είναι η αθανασία τους. Μέσα από μένα ξαναζεί κάθε μου "θύμα". Όταν το κατασπαράζω του προσφέρω την ύψιστη ηδονή να βλέπει την δύναμη του να μετατρέπεται σε αέναη κίνηση.

Δυστυχώς μιλάς για κάτι διαφορετικό, για ανθρωποφάγο είδος που δεν γνωρίζω.

Με τιμή
Αστάρτη

28/9/06 13:26  
Blogger it is said...

Συκοφάντη εγώ ευχαριστώ για την έμπνευση :)

Astarty ναι το κατάλαβα ότι δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα....άργησα αλλά το κατάλαβα. Πάντος σημασία έχει πως αυτό που έγραψες μου δημιούργησε συνειρμούς έστω και άσχετους από αυτό που εννοούσες και αυτή είναι η ομορφιά του να διαβάζεις κείμενα άλλων ή να διαβάζονται τα κείμενα σου από άλλους....ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων :P
Πάντως θα μ'ενδιέφερε να καταλάβω καλύτερα τι λες....από την επεξήγηση εδώ φαίνεσαι λιγάκι παρανοϊκή....

KK Από κει και πέρα μπορούμε και να προσπαθήσουμε να εικοινωνήσουμε αυτή τη στάση ζωής με τους γύρω μας, τουλάχιστον με όσους είναι διατεθειμένοι να ακούσουν.
Εννοείται πως κοινότητα και κεφάλαιο είναι άμεσα συνδεδεμένα...πως αλλιώς συγκεντρώνεται το κεφλάλαιο αν όχι μέσα από την κοινώτητα και πως δημιουργούνται οι κανόνες και η λειτουργία εν γένη της κοινότητας αν όχι από το κεφάλαιο....

28/9/06 14:40  
Anonymous Anonymous said...

φευ! Ανθρωποφάγος παιδί μου τι περιμένεις! Είναι δυνατόν να μην έχω μια τρέλα, λίγη σχιζοφρένεια; Το κατιτίς μας τελοσπάντων.

Θα το θέσω εντελώς πεζά (όσο πεζά μπορεί να τεθεί μια ανθρώπινη σχέση) Κανιβαλίζω τους ανθρώπους που σχετίζομαι. Τους απομύζω. Κάθε ιδέα τους, κάθε γνώση τους, κάθε πρακτική τους γίνεται για μένα τροφή και κίνηση να πάω παραπέρα. Μα η χαρά μου είναι μεγαλύτερη όταν γίνεται αμφίδρομος κανιβαλισμός. Γι΄αυτό το παρανοϊκό πράγμα μιλώ. Τον ανθρωποφάγο έρωτα.

Χάρηκα πολύ που σε διάβασα. Συνέχισε έτσι.

Φιλικά
Αστάρτη

28/9/06 15:27  
Blogger it is said...

I see, δε μου αρέσει ιδιαίτερα το όνομα που δίνεις στη διαδικασία αυτή γιατί την κάνει να φαίνεται άρρωστη, αλλά σε γενικές γραμμές το κάνω κι εγώ οπότε...ερρρρ ναι....αυτάαααααα...

28/9/06 16:05  
Blogger Unknown said...

Έτερον εκάτερον οι απόψεις σας it is, Astarty! Έτερον εκάτερον! Ο αταβιστικός καννιβαλισμός της Astarty μετεξελίχθηκε, εξωραϊσμένος, στην πολιτισμένη ανθρωποφαγία του it is. Η ουσία είναι η ίδια: ο "άλλος" καταβροχθίζεται ως άρνηση του "εγώ", το "εγώ" μετουσιώνεται(και άρα επβιώνει) καταβροχθίζοντας το "άλλο" (και άρα ενσωματώνοντας την ουσία του).

Το 'μπεξα πολύ, ε;

29/9/06 10:12  
Blogger it is said...

Ναι Vrennus το έμπλεξες όντως πολύ! Μετά από ένα πολύ πρόχειρο search στο google είδα πως αταβιστικός σημαίνει ένας οργανισμός που παρουσιάζει κάποιο χαρακτηριστικό προγόνου του το οποίο είχε χαθεί για καιρό από τους απογόνους του συγκεκριμένου προγόνου. Γιατί ο καννιβαλισμός της astarty είναι αταβιστικός?
Και δεύτερον επεξήγησε λιγάκι τι εννοείς...
Γιατί πιστεύεις πως ο άλλος καταβροχθίζεται ως άρνηση του εγώ και όχι ως προσπάθεια επικράτησης του εγώ?
Γιατί το εγώ αφού μετουσιώνεται (άρα αλλάζει η ουσία του) επιβιώνει?Εγώ νομίζω πως αλλιώνεται ή εξελίσσεται (αναλόγως πως το βλέπεις, άσε που είμαστε ό,τι τρώμε :P)

Τέλος να σου πω για άλλη μια φορά πως είσαι από τους αγαπημένους μου bloggers. Σε επισκέπτομαι κάθε μέρα και απολαμβάνω κάθε σχόλιο σου. Ελπίζω να είσαι καλά διαδυκτιακέ μου φίλε :)

29/9/06 10:29  
Blogger it is said...

Vrennus μου ήρθε ένα comment σου στο mail αλλά για κάποιο λόγο δεν εμφανίζεται εδώ και επιπλέον δεν μπορώ να δω τι γράφει από το mail λόγω fonds (το view > encoding δεν πιάνει.....). Ξαναπροσπάθησε σε παρακαλώ ή στείλε μου το σε email. Thx

29/9/06 12:05  
Blogger Unknown said...

...και αταβιστική συμπεριφορά θα πούμε αυτή που ανάγεται σε πρώιμη εξελικτική φάση (της κοινωνίας, του ανθρώπου διαλέγετε και παίρνετε).

Εντελώς απλοϊκά και επιγραμματικά καθ' όσον γράφουμε σχόλιο και όχι πραγματεία:
Ο "άλλος" είναι εξ αντικειμένου άρνηση του εγωιστικού "εγώ". Ο "άλλος" είναι αυτό που δεν είμαι "εγώ", επομένως συνιστά άρνηση της δικής μου ύπαρξης (υπάρχει και κάποιος έξω από το "εγώ" μου). Για να βγώ από την άρνηση (αντίφαση) το "εγώ" καταβροχθίζει τον "άλλο". Με τον τρόπο αυτό το "εγώ" αποκτά την ουσία του "άλλου" οπότε μετουσιώνεται σε κάτι διαφορετικό (ένα νέο "εγώ" που υπερβαίνει το παλιό "εγώ" και το καταβροχθισθέν "άλλο"). Γιατί το "εγώ" καταβροχθίζει το "άλλο" (κυριολεκτικά και μεταφορικά); Γιατί ο μόνος τρόπος που γνωρίζει να προσλάβει την ουσία του "άλλου" είναι αυτός (τρώγοντας προσλαμβάνονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της τροφής).

Ο καννιβαλισμός της Αστάρτης είναι αταβιστικός γιατί βρίσκεται πλησιέστερα στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης / εξέλιξης της κοινωνικής ζωής (και στον "πρωτόγονο" καννιβαλισμό). Ο καννιβαλισμός του it is είναι μετεξελιγμένος "κοινωνικός" καννιβαλισμός (αν το θέλετε, καννιβαλισμός που "έφαγε" τον εαυτό του), αλλά ο πυρήνας του δεν αλλάζει. Ο σύγχρονος καννίβαλος καταβροχθίζοντας (μεταφορικά) τον "άλλο" επιδιώκει να άρει την άρνηση προς το εγωιστικό του "εγώ" να να προσλάβει / ενσωματώσει την ουσία του καταβροχθιζόμενου "άλλου".

Αν θέλετε ντε και καλά να το δείτε με ταξικούς όρους, ο εργαζόμενος συνιστά για την άρχουσα τάξη την άρνησή της, είναι ο "άλλος" του εγωιστικού "εγώ" της. Η άρχουσα τάξη "καταβροχθίζει" τον εργαζόμενο για να προσλάβει την ουσία του, την εργασία του. Ο σύγχρονος καννιβαλισμός είναι κοινωνικοποιημένος καννιβαλισμός.

Κι επειδή όπως είπε ο Feuerbach είμαστε ό,τι τρώμε, δείτε δυο εξαιρετικές ταινίες, την "Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας" και τον "Εξολοθρευτή Άγγελο" (του αγαπημένου μου Luis Buñuel) και θα καταλάβετε.

29/9/06 12:35  
Blogger it is said...

Now I get you. Έγραψες πάλι και με κάλυψες....
Θα πάμε για καμιά μπύρα ποτέ? :p

29/9/06 12:48  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker