Thursday, October 11, 2007

Στρουθοκαμηλισμός...

Άδειο... Κενό... Έλλειψη... των πάντων.
Βούτα το κεφάλι σου στην άμμο. Ρούφα όσους περισσότερους κόκκους της μπορείς. Δεν είναι ότι κρύβεσαι. Δε θα το κάνεις γι'αυτό... Απλώς για να βουτήξεις πάλι σε κάτι. Δεν κουράστηκες τόσο καιρό απ'το κενό?
Στ'αυτιά σου ηχεί ένα βουητό συνεχόμενο. Δε φαίνεται να σταματάει ποτέ... Σα να δούλευες για χρόνια σε μηχανοστάσια, μέσα σε θόρυβους εκκωφαντικούς. Τώρα το βούισμα είναι ό,τι μονάχα ακούς και είναι άσκοπο, χωρίς ρυθμό, μονότονο, πάντα εκεί, άηχο... Ναι! Ίσως άηχο είναι η καλύτερη λέξη να το περιγράψεις... κι ας είναι οξύμωρο... Τι πάει να πει άηχο βουητό?
Βούτα το κεφάλι σου στην άμμο λοιπόν. Το βουητό δε φεύγει, όμως καλύπτεται από τους ήχους που θα κάνει η άμμος όπως τρίβεται στο κεφάλι σου. Θα καλυφθεί από τους κόκκους που εισπνέεις και σε ξαναγεμίζουν. Θα τους ενσωματώσεις. Είσαι καλός στην ενσωμάτωση. Γεμίζεις πάλι σιγά σιγά.
Η άμμος θα είναι η έμπνευσή σου... Η άμμος θα είναι η λύτρωσή σου. Η εξάρτηση, η επιθυμία σου η αναπόδραστη, η μαγική σου σκόνη που θα μεταμορφώνει τα άηχά σου βουητά σε μουσικές. Βούτα και ξαναβούτα και κάθε φορά θα βγαίνεις κάποιος άλλος. Κι ενώ όλοι θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους πάνω σου, κανείς δε θα καταλαβαίνει την αλλαγή που συντελείται όσο είσαι βυθισμένος στην άμμο. Μονάχα όταν θα βγάζεις το κεφάλι σου και θα μιλάς, μονάχα τότε μπορεί κάποιοι να το καταλάβουν... Τη μεταμόρφωση όμως ποτέ κανείς δε θα τη δει... Κι ας φαίνεσαι. Και ας μη σε κρύβει η άμμος.
Βλέπεις νομίζω τώρα, πως ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι απαραίτητα κακός ή άσκοπος... Μπορεί να είναι δημιουργικός φορέας αλλαγής... Μόνο που αυτό το πετυχαίνεις μόνο όταν δε στρουθοκαμηλίζεις... Πρέπει ν'ακούς το άηχο βουητό και να ακολουθείς τη φυσική πορεία του. Έτσι μονάχα παρεμβαίνεις θετικά και στη ροή του. Έτσι μονάχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τέχνασμα του στρουθοκαμηλισμού προς όφελός σου...
Το ξέρω πως δεν κατάλαβες τι σου'πα κι ας νομίζεις πως το έπιασες... Μονάχα με την πρακτική θα καταλάβεις...

7 Comments:

Blogger an205 said...

ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ ΟΤΑΝ ΧΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΟΥΡΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ;;;;
ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ...
ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ...

11/10/07 15:46  
Anonymous Anonymous said...

μπες σε κανένα τσατρουμ μπας και βρεις κανένα μπάζο να γαμήσεις (πρώτη φορά στα 25+ σου, τραγικέ πεοκρούστη...) και άσε τις κτηνοβασίες με τις στρουθοκαμήλους, που στο κάτω κάτω δε σου χρωστάνε τίποτα...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΑΓΑΜΗΤΕ, ΟΥΕ ΚΑΝ linuxα?

11/10/07 15:53  
Blogger lee said...

ερωτας...οπως αμμος...
;)

11/10/07 16:58  
Blogger Ατθάνα said...

όμορφα κι απλά!

πάντως, δεν έχει τύχει να δω κάποιο ντοκιμαντέρ που να το κάνουν αυτό, μόνο σε κινούμενα σχέδια! :p
μήπως τελικά είναι μυθος;;;


φιλιά πολλά πολλά :)

12/10/07 09:56  
Anonymous Anonymous said...

alh8eia ti sxesh exeis me to dialogismo?
paw na brw kamia kalh ammo, kata protimhsh maurh, bye.

12/10/07 11:55  
Blogger Loth said...

MAΥΡΗ ΑΜΜΟ?ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ..
ΜΕΡΕΣ!

12/10/07 13:12  
Blogger Crazy Chef said...

το ιδιο κανουν και τα μυδια και μετα θελουν ξεπλυμα...

14/10/07 17:21  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker