Friday, June 08, 2007

Yaaaarrrrrrrr!...

Συθέμελα ταρακουνημένο χάος. Υπέρ του δέοντος αναδομημένο τίποτα. Δυο χέρια που κινούνται στον αέρα και τα καταπλακωμένα μηδενικά αρχίζουν να φωνάζουν.
Άρπαξε τα μαλλιά του πουθενά, ταρακουνώντας το δώθε κείθε. Αναμαλλιασμένο και κλαίγοντας ζητούσε έλεος. Κανένα έλεος. Καμιά συμπόνια, καμία τρυφερότητα. Μονάχα βία.
Βίαια κινούμενα συντρίμμια, μέσα στου άνεμου την άπονη δίνη, πετούν και σπάνε στο πέρασμά τους τα πάντα και τα πάντα προστίθενται στην καταστροφική δύναμη του κυκλώνα. Σπίτια, χωράφια, σοδειές, ζώα, άνθρωποι, κινητά κι ακίνητα στο έλεος της μανίας.
Αρρωστημένα ξαφνικά τα πάντα κείτονται στο βάθος της αβύσσου. Περιμένουν τη λύτρωση. Η λύτρωση έρχεται. Δεν ήταν αυτό που περίμεναν.
Αποκεφαλισμένα πτώματα ψάχνουν μάτια στα συντρίμμια να βρουν αυτό που τους λείπει. Ψάχνοντας ολοένα και πιο γοερά τα κομμένα κεφάλια κλαίνε, φωνάζοντας με φωνές που δε βγαίνουν χωρίς πνευμόνια. Ανακατωμένα κομμάτια σάρκας και κόκαλα σπασμένα, όλα μαζί σε ένα χορό παράλογο. Από πάνω παρακολουθούν αρτιμελείς βασανιστές και γελούν αυτάρεσκα με την απάνθρωπη φάρσα τους. Αυτοί που είναι καλά ταϊσμένοι. Όλης της γης οι εκάστοτε δυνάστες. Κοιτούν από ψηλά κάτω στους λάκκους που τα ίδια τα θύματά τους έσκαψαν.
Κάποιοι περιμένουν τους αγέρωχους ιππότες, πάνω σε άλογα άσπρα και δυνατά, που προκαλούν το δέος με τους μείς τους να σφίγγουν και τους αφρούς στο στόμα τους. Περιμένουν να έρθουν οι ιππότες και με μια κραυγή πολεμική να σπρώξουν τους βασανιστές της γης στο λάκκο. Εκεί τα ταλαίπωρα θύματα θα πάρουν την εκδίκησή τους.
Οι ιππότες και οι ιστορίες είναι όλα κάλπικα. Χαλκευμένη συλλογική συνείδηση, ταϊσμένη με το κουτάλι από το θύτη στο θύμα. Το θύμα είναι το μόνο που μπορεί με νύχια και δόντια το λάκκο ν'ανέβει και να τρέψει τους πάνω σε φυγή. Μα δε θα προλάβουν να φύγουν. Τα δεμένα από τη δουλειά πόδια τρέχουν πιο γρήγορα.
Τα βασανισμένα στις κακουχίες μυαλά, σε στροφές υπερηχητικές δουλεύουν με γνώμονα την επιβίωση και άξονα την ανάγκη. Τα ένστικτα είναι φτιαγμένα να παίρνουν αποφάσεις πριν τη λογική. Τα ένστικτα που κοιμούνται θα ξυπνήσουν. Ούτε τα άλογα των ιπποτών μπορούν να τρέξουν πιο γρήγορα.
Θα σας ξεκοιλιάσουν. Όλους. Το αίμα σας θα θρέψει νέα ζωή. Κοιμηθείτε λοιπόν ήσυχοι.



ΥΓ... Νεύρα, νεύρα, νεύρα... σκατά κι απόσκατα... μαλακίες γράφω... νεύρα, νεύρα, νεύρα...

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ta eixes me thn ergodosia? filia kai perastika.

10/6/07 09:03  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker