Monday, May 28, 2007

Σύμπαν...

Ονειρεμένη απαρχή του χάους, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης ευαίσθητων δεκτών, δέξου τις επικλήσεις τους.
Καθημερινά ανάβεις ένα νοητό πυρσό, να σε καθοδηγεί στα σκοτάδια βαθειά μέσα σου. Ανεξάρτητες υπάρξεις σου καθορίζουν τη ζωή, ακτές πλατιές σε καλοδέχονται, άμμος και αρμύρα σου σμιλεύουν το πέτρινο κορμί. Τα παιχνίδια των παιδιών σου ζεσταίνουν την καρδιά. Οι έρωτες που εξελίσσονται πάνω σου, σου δίνουν ζωή. Οι θάνατοι σου δίνουν κύρος και σεβασμό.
Ο μικρός κύκλος σου ποτέ δεν κλείνει. Ανελίσσεται ατέρμονα προς το τέλειο. Αστέρια γεννιούνται και πεθαίνουν με εκρήξεις θανατηφόρες, σκορπώντας πάλι τη ζωή. Ανεπανάληπτη η κάθε σου πράξη, εσύ καθορίζεις το μέλλον σου.
Όρια δεν ξέρεις τι είναι, το άπειρο η μόνη σου σταθερά, ο άνθρωπος άλλη μια πιθανότητα στον άπειρα βαθύ ωκεανό σου. Κρατάς τα μυστικά σου καλά σφραγισμένα και κάθε απάντηση χιλιάδες νέα ερωτήματα γεννά. Με πείσμα παιδικό μη λέγοντας αυτά που ξέρεις και ίσως να μην ξέρεις καν εσύ. Σε ατέλειωτο αγώνα δρόμου προς τη γνώση μας βάζεις.
Να εξελιχθούμε προσπαθούμε, μήπως και φτάσουμε κάποτε να γίνουμε ένα με τη δική σου τη συνείδηση.
Η δυσκολία σου μας εξελίσσει, μας γοητεύει, μας έλκει, μας κάνει να κοιτάμε ψηλά. Κάθε τι που μαθαίνουμε για σένα μας κάνει περήφανους, κάθε τι που μας κρύβεις περίεργους και κάθε τόσο μπροστά στην ασύλληπτή σου δύναμη για θάνατο και ζωή κρύβουμε τα μάτια μας με την ανάστροφη του χεριού, μην αντέχοντας στο φως σου το εκτυφλωτικό.
Δεν είσαι θεός, δεν είσαι ανώτερη δύναμη... απλώς είσαι και θα είσαι, με, ή χωρίς παρατηρητές, πάντα εκεί, πάντα να δημιουργείς και να καταστρέφεις.
Απλά ακαταμάχητο... Σύμπαν μας!

8 Comments:

Blogger lee said...

Ψαχνω να βρω τι να γραψω, και παλι δεν μπορω. Γιαυτο θa το ριξω στην πλάκα.
Εχεις σκεφτει να ξεκινησεις δική σου θρησκεία? Αυτο μια χαρα θα ταιριαζε για υμνος. Ενα ονομα για την αιρεση πρεπει τωρα να βρουμε.... Καμια καλη ιδεα? :D

28/5/07 13:15  
Blogger it is said...

Μπα... πρεζέμπορος έχω αποφασίσει να μη γίνω ποτέ... για κανένα λόγο... :p

28/5/07 13:19  
Blogger an205 said...

απείρως άπειρον, ασύλληπτα ασύλληπτο, ατελείωτα ατελείωτο το σύμπαν το δικό μας...
Χαίρε βάθος ρηχά...
ΥΓ (ένα και μοναδικό γιατί τα δικά σου χάθηκαν στο δρόμο) Τηνθεωρία του μίκρο και μέγα την έχεις υπόψιν σου; Η θεωρία που λέει ότι αφού κάθε άτομο μοιάζει με πλανητικό σύστημα γιατί να μην είναι ένα και αντίστροφα κάθε πλανητικό σύστημα να είναι ένα μικρό κομμάτι ενός αντικειμένου που ανήκει σ' ένα κόσμο διαφορετικών (τεραστίων γιά μας) διαστάσεων....

29/5/07 08:18  
Blogger it is said...

an205 η αντίληψη πως το άτομο μοιάζει με πλανητικό σύστημα έχει εγκαταληφθεί εδώ και μισό περίπου αιώνα...

29/5/07 09:23  
Anonymous Anonymous said...

Ανελίσσεται ατέρμονα προς το τέλειο. Mporeis na to apodei3eis? isws na katarreei, isws pali na akolouuei mia kumatoeidh troxia. gia sena giati teleiopoieite?

29/5/07 21:58  
Blogger it is said...

hmmm τελειωποιείται γιατί συννεχώς δημιουργεί όλο και πιο σύνθετα συστήματα, τόσο πλανητικά, όσο και βιολογικά...
Πιστεύω πως λειτουργεί μια κάποια μορφή φυσικής επιλογής, εκτός από τα έμβια και στα άψυχα σώματα... δηλαδή μόνο υπό τις ιδανικές συνθήκες σημιουργούνται σταθεροί δεσμοί μεταξύ ύλης και μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορούν να διατηρηθούν αυτοί οι δεσμοί και να μην καταρρεύσουν τα συστήματα αυτά... επίσης κάθε διάλυση δίνει το υλικό για τη δημιουργία νέας ζωής, κάθε νεφέλωμα είναι εν δυνάμει μια μήτρα για την κύηση νέων αστρικών - πλανητικών συστημάτων... ε για μένα αυτό είναι μια πορεία προς το τέλειο... χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει το τέλειο ή πως είναι εφικτό... μπορεί η πορεία να συνεχιστεί για πάντα, μπορεί και όχι... σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη υπάρχει και στο φυσικό κόσμο η εξέλιξη πάει μόνο προς το καλύτερο... είτε το εκλαμβάνουμε εμείς ως τέτοιο, είτε όχι... αν κάτι δηλαδή δε μας συμφέρει δε σημαίνει πως δεν είναι καλύτερο από το υπάρχον... δεν ξέρω αν ο ειρμός μου είναι αρκετά δομημένος για να γίνει κατανοητός...

30/5/07 09:43  
Anonymous Anonymous said...

ok me epeises. "αν κάτι δε μας συμφέρει δε σημαίνει πως δεν είναι καλύτερο από το υπάρχον" ofeilw na omologhsw auth h skepsh kai auto to sumperasma exei apasxolhsei polles fores to mualo mou kai ws perivallontologo kai ws an8rwpo.

30/5/07 13:14  
Blogger it is said...

:) ε ναι... το ζήτημα ας πούμε δεν είναι να σώσουμε τον πλανήτη... το ζήτημα είναι να σώσουμε την κωλάρα μας ως είδος... :p
στα παπάρια του ο πλανήτης... απλώς θα γίνει μη βιώσιμος για μας... κατά τ'άλλα θα συνεχίσει την πορεία της "ζωής" του κανονικότατα... :) φιλάκια καλησπέρες κι ελπίζω να είσαι καλά :)

30/5/07 16:32  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker