Wednesday, February 14, 2007

Άλλη μια μέρα...

Ίπταται στα όρια των σύννεφων. Έχοντας ανοιχτά τα φτερά του χρησιμοποιούσε το ρεύμα του αέρα και ξεκουραζόταν. Είχε μια φοβερή ικανότητα να ισορροπεί μπαίνοντας κόντρα στον άνεμο. κοίταζε νωχελικά κάτω μα δεν τον ένοιαζε να δει. Ένοιωθε χορτάτος και χαρούμενος.
Μια νυχτοπεταλούδα πλησίασε το μπλε φως. Μετά από λίγο το χαρακτηριστικό τσικ ακούστηκε. Σε λίγο άλλη μια νυχτοπεταλούδα ακολούθησε τη μοίρα της πρώτης και ο κύκλος συνεχίστηκε ως το ξημέρωμα.
Σταμάτησε απότομα όταν ένα λαμπερό φως έπεσε πάνω στα μάτια του. Τέντωσε τ'αυτιά του κι έμεινε με έκσταση να χαζεύει το φως. Μια σκιά πέρασε απότομα μπροστά από τους αναμμένους προβολείς κι αυτό τον έβγαλε από τη νιρβάνα του κι άρχισε να τρέχει με την αδρεναλίνη του να έχει βαρέσει κόκκινο και την καρδιά του να χτυπάει δυνατά.
Ξεκίνησε την αναζήτηση για τροφή μόλις έπεσε το βράδυ. Νυσταγμένα και αφού πλύθηκε πρώτα, άρχισε να πετάει. Που και που άφηνε μια στριγγλιά για να καταλάβει που βρίσκεται. Ο τόνος της φωνής της δε μπορούσε να γίνει αντιληπτός απ'όλους, αλλιώς όλο και κάποιος θα τη χαστούκιζε νομίζοντας πως είναι υστερική.
Περίμενε να σταματήσει να ακούει οποιονδήποτε θόρυβο και βγήκε επιφυλακτικά έξω από την τρύπα του. Αγνοώντας τις διάφορες παγίδες γύρω του και ό,τι φαγητό μύριζε τα ούρα του, προχώρησε προς το ντουλάπι με τα καλούδια.
Χασμουρήθηκε ηχηρά κι άκουσε βήματα πολλά ν'απομακρύνονται. Έγλειψε αυτάρεσκα τις πατούσες της κι άρχισε να πλένεται. Το στομάχι της γουργούριζε και τα δολοφονικά της ένστικτα ξεκίνησαν να της μιλάνε. Ώρα να τραφώ σκέφτηκε και μ'ένα επιδέξιο σάλτο ξεκίνησε την αναζήτηση.
Άλλη μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Άλλη μια μέρα με ένστικτα. Άλλη μια μέρα που θα φύγει για να έρθει άλλη μια μέρα. Ίσως κάποια μέρα να...

13 Comments:

Blogger Αστάρτη said...

Να ανησυχήσω ή δεν χρειάζεται?

14/2/07 18:22  
Blogger it is said...

ερρρ γιατί να ανησυχήσεις?
Έχεις δει το αλογόκαβλες ή το no idea whatsoever? δες τα και θα καταλάβεις... κανε search this blog για να μην κουράζεσαι :p

14/2/07 18:33  
Anonymous Anonymous said...

έχω μπερδευτεί. Πρωταγωνιστεί ερμαφρόδιτος γάτος με τάση στον υπερπαμφάγο ερωτοτροπισμό με πεταλούδες της νύχτας; και οι πεταλούδες είναι λυμφατικές Λευκορωσίδες; εάν είναι πάντως μαστρωπός γάτος, θα έπρεπε να γνωρίζει ή να διαισθάνεται πως "όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί". και στις λάσπες, τα κορίτσια του Mad Max, κυλιούνται σα να μην υπάρχει αύριο . . .

14/2/07 18:46  
Blogger lee said...

Ετρωγε αμεριμνα τη μπανανα της. Τα αυτιά της μονιμως σε εγρηγορση, αθλουνταν ταυτοχρονα με τις σιαγόνες. Δεν περασε πολυ ωρα. Ενας ανεπαισθητος ηχος και η εμπιστοσύνη στο ενστικτο. Πηδηξε στο απεναντι δεντρο. Ανοιξε στον αερα τα "φτερα" και προσγειωθηκε στο απεναντι κλαδι χρησιμοποιωντας και τα πέντε ακρα της.

14/2/07 18:51  
Anonymous Anonymous said...

H τέχνη του μη ορθοεπούς, του ανεξιχνίαστου, του τραγελαφικού και του μη αποκωδικοποιήσουμε συνιστά εξαιρετικά επιτυχημένη συνταγή για εμμηνοπαυσιακά τραγούδια έντεχνων τραγουδοποιών που εκπέμπουν από κρατική συχνότητα.
και εγώ προτιμώ την "Τραβιάτα με και ας κλαίω" εκδοχή των παρασιτικών ερτζιανών.

14/2/07 18:57  
Blogger Spyros said...

Katse na to xanadiavasw alles 2-3 fores mhpws to piasw katholou, giati m arese..

14/2/07 19:03  
Blogger Crazy Chef said...

υποθέτω οτι μιλας για μια μερα στη "ζουγκλα" μεσα απο τα ματια 6 "ζωων"...
αλλα π΄΄αλι μπορει να υποθέτω λάθος και να ναι ενα "ολο"
(η μήπως και τα 2?)

σπερες....

14/2/07 20:23  
Anonymous Anonymous said...

γάτα;; θα ορκιζόμουν ότι είναι νυχτερίδα! οκ, σπεύδω να το ξαναδιαβάσω κι εγώ ;)

14/2/07 21:02  
Blogger Loth said...

ΓΥΠΕΣ,ΝΥΧΤΟΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ,ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ,ΠΟΝΤΙΚΙΑ,ΓΑΤΕΣ...ΛΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΑΧΝΗ?

15/2/07 08:58  
Blogger it is said...

call me girl... για το πρώτο σχόλιο... προσκυνώ... για το δεύτερο διαφωνώ... :p

Lee καλό.. μαθαίνεις μαθαίνεις :p
θα μας πάρεις τη δουλειά? hehehe

σπύρο δεν έχει κανά βαθύ νόημα ρε :p

chef θα μπορούσε να είναι και τα δύο... στην πραγματικότητα απλώς με έτρωγε το χέρι μου και έκατσα κι έγραψα ό,τι ασυναρτησία μου ήρθε... Όχι δεν είμαι ψαγμένος γκουρού που επικοινωνεί με ζώα... απλώς τώρα τελευταία μου έρχονται στο μυαλό ζωάκια... me and you baby are nothing but mamals... κτλ γουστάρω όμως αν δημιουργεί σκέψεις για νόημα σε σας.... να το κοιτάξετε όμως :p

deadend έχει και αιλουροειδές και νυχτερίδα ο μπαχτσές :p

Loth εννοείται... όλα τα ζωάκια είναι χρήσιμα :) μπεεεεε :p

15/2/07 10:35  
Blogger lee said...

ε, βλεπω κι εγω ντοκιμαντερ στο ΣΚΑΙ :D

(Ειδες εναν ανωνυμο που μπηκε στο ποστ μου anniversary?...)

15/2/07 11:14  
Blogger Crazy Chef said...

δεν εχεις ακουσει για την αυτοματη γραφη ?

15/2/07 13:16  
Blogger it is said...

Κάτι έχει πάρει το αυτί μου :p Άσε που τα μισά μου ποστ έχουν δημιουργηθεί έτσι :p Μου αρέσει πολύ να γράφω έτσι...

15/2/07 13:38  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker