Friday, June 22, 2007

Όνειρο...

Είχες πετάξει μια φορά θυμάμαι, ένα δυσοίωνο πανέμορφο κρικρί, στον πάτο της δικής σου θάλασσας. Τα όστρακα βουτάνε χαμηλά, μήπως και πιάσουν ένα στρώμα από το όνειρο που χρόνια τώρα, επισκέπτης μόνιμος στου ονείρου σου τα σύνορα, πλαγιάζει με νεράιδες αλφικές.
Ανήκουστες φωνές το βλέμμα σου τραβάνε σε υπόγεια ευήλια, καθώς μαζί σου η υγρασία απλώνεται ολοένα στο ταβάνι, πετώντας χάμω τη μπογιά και τους σοβάδες. Ανέμελα σε κοιτάζουν όλα τα παράθυρα μισάνοιχτα. Οι πόρτες στο πέρασμά σου παραμερίζουν και περνάς αέρινα, τα βήματά σου σα στον αιθέρα να πατούν. Σ'ακολουθώ με το δικό μου βλέμμα, άλλο ένα παράθυρο που παρακαλά να δεις τη θέα από μέσα του, πιστεύοντας για τον εαυτό του πως αυτό και μόνο αυτό κοιτάει στο πιο όμορφο τοπίο. Φευ! Συνέχεια κινείσαι, ποτέ δεν κοντοστέκεσαι το χρόνο να παγώσεις.
Έπιπλα που στα τέσσερά τους πόδια στέκονται βαριά, τα χρώματά τους από άλλες εποχές, μπαρόκ θαρρώ τις λένε. Δε δείχνεις να ενοχλείσαι με την παραξενιά αυτή του τόπου. Δε σ'ενοχλεί το πρωθύστερο σχήμα, μονάχα κάθε τόσο μειδιάς. Αναρωτιέμαι τι να σκέφτεσαι και σα να το καταλαβαίνεις απομακρύνεσαι κι άλλο, μην τύχει και καμία σκέψη σου στους αισθητήρες μου τους δεκτικά ευαίσθητους καθίσει και αναλωθεί απ'τα γρανάζια του αλουμινένιου μου μυαλού.
Τα τζάμια μου τρίζουν και θολώνουν καθώς σε βλέπω να μακραίνεις και δε μπορώ να κουνηθώ για να σε φέρω πίσω. Καθώς χάνεσαι και δε σε βλέπω πια, ξανά κατά τη θέα μου γυρνάω και τη φτιάχνω. Συμμαζεύω ουρανό, χώματα, πέτρες, λιβάδια και βουνά, να ναι όσο το δυνατόν πιο θελκτικά για την επόμενή σου γύρα.
Και ονειρεύομαι...

8 Comments:

Blogger alexis said...

το καλύτερο σου ποστ! (προσωπική άποψη)

23/6/07 14:14  
Blogger an205 said...

να ονειρεύομαι απ'το παράθυρο να ταξιδεύω...

24/6/07 07:47  
Anonymous Anonymous said...

krata ta para8ura sou anoixta kai to mualo sou e3w apo thn psuxh sou, kai oneira gluka!

24/6/07 08:57  
Blogger it is said...

thrills ευχαριστώ :) διαφωνώ αλλά ευχαριστώ :)


an205 ταξιδεύεις και από τη μουσική εσύ... είσαι από αυτούς :)


verth τα παράθυρά μου είναι ορθάνοιχτα όσο μπορώ... το μυαλό και η ψυχή μου καλώς ή κακώς είναι ένα και τα όνειρά μου θέλω να γίνουν κάποια στιγμή πραγματικότητα... αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να τα ονειρευτώ... έγινα κλισέ αλλά δε γαμείς?... καλημέρες και φιλάκια :)

25/6/07 09:47  
Anonymous Anonymous said...

kalhmera kai filakia epishs!

25/6/07 09:55  
Blogger Loth said...

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ..ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ..ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΥ..
ΠΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!ΤΙ ΛΕΩ ΛΕΜΕΕΕΕ
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ;)

25/6/07 10:57  
Blogger lee said...

Φιλάκια :)

25/6/07 15:19  
Blogger Crazy Chef said...

καλημερα )

26/6/07 10:08  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker