Tuesday, June 26, 2007

Βούρκος...

Ερμαφρόδιτα χέρια σε σηκώνουν ψηλά. Καθώς τα χνάρια τους ακολουθώ, όλο και απομακρύνομαι από σένα. Σε μονοπάτια στριφογυριστά περιδιαβαίνω, χάνοντας κάθε αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Σκέψεις που βομβαρδίζουν το μυαλό με παρασέρνουν σε αγώνες πάλης με τις ρίζες.
Κλείνουν τα μάτια μόνα τους και όνειρα ξεπηδούν πίσω από τα κλειστά τα βλέφαρα. Νούφαρα μέσα σε βάλτους προδίδουν πως αυτό που στα μάτια σου εμφανίζεται ως έδαφος στέρεο, δεν είναι παρά μια οφθαλμαπάτη. Έτσι και κάνεις το λάθος να στηρίξεις το κορμί σου πάνω σε τέτοια χαμωπάτια, θα βουλιάξεις. Η τελευταία σου πνοή θα απαθανατιστεί εν είδη φυσαλίδας, παγιδευμένη κάτω από κάποιο φύλλο.
Σε στάση με τα μάτια στραμμένα στον ουρανό που ποτέ σου δε θα ξαναδείς. Το κορμί σου να αποσυντίθεται, μέχρι να μείνει αυτό από τ'οποίο είσαι πραγματικά φτιαγμένος. Εκεί, αόρατο για τα μάτια των απ'έξω, θα παραμείνει περιμένοντας κάποιος να βρει το σθένος να βουτήξει στο δικό του θάνατο, με μόνη βλέψη τ’απομεινάρι ενός προηγούμενου εξερευνητή.
Το βράδυ συντροφιά σου των βατράχων τα κοάσματα. Ερωτικά και λάγνα αναζητούν το ταίρι τους, δίνοντας όλη τους τη μαεστρία στη φωνή τους. Ο πιο αληθινός διαγωνισμός φωνής, με έπαθλο τη δυνατότητα συνέχισης της ύπαρξής τους. Λίγο μετά θα δεις γυρίνους να σεργιανίζουν δίπλα σου, με τις ουρές να μαστιγώνουνε τα αποσυντιθέμενα νερά που σε περιβάλλουν. Μαύροι, δεν ειν' περίεργο? Μαύροι στη γέννησή τους και ύστερα αλλάζουν στα χρώματα του βάλτου. Παράξενα παιχνίδια επιβίωσης.
Μέσα σε τούτη τη λάσπη σφύζει η ζωή κι αν βγεις εκεί που λες πως έχει ζήση, η λάσπη βλέπεις να κυριαρχεί. Είναι ετούτα τα οξύμωρα που σε τραβήξανε να ζεις στο βούρκο νεκρός. Παρέα με γυρίνους άκακους και με βατράχια, τα βούρλα να σου τραγουδούν σε κάθε φύσημα πνοής ανέμου, ρίζες να βλέπεις που τρέφουνε ζωή. Εκεί μονάχα είσαι ευτυχισμένος. Γιατί αυτή η αποσύνθεση είναι της σύνθεσης κομμάτι. Σε αντίθεση με καθωσπρεπισμούς και δήθεν, τάχα.
Δεν έχω αποφασίσει αν είσαι δειλός... ακόμη διερωτώμαι.

14 Comments:

Blogger lee said...

Δεν ειναι δειλος, απλα ξαποσταινει και παιρνει δυναμη απο τη ζωη γυρω του.

26/6/07 11:17  
Anonymous Anonymous said...

... τι είν' τούτο το λαλαλα, σαν κάτι μου μοιάζει, κι ο βούρκος καμιά φορά βγάζει διαμάντια, ε? λαλα

Mαργαρίττα

26/6/07 11:21  
Blogger Loth said...

Η ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..ΚΙΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΔΕΙΛΟΣ..
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!

26/6/07 11:35  
Blogger it is said...

Ρε καλή μου lee, λες να ξαποσταίνει όντας νεκρός? χαχαχα στάση ζωής έχει επιλέξει :)


μαργαρίττα? ευχαριστώ... το λαλαλα σε όλους κάτι θα θυμίζει μάλλον :p


loth υπάρχουν πολλοί τρόποι αποσύνθεσης και οι περισσότεροι δεν είναι τέλος της σύνθεσης αλλά αρχή της... στο δεύτερο σκέλος που λες αν διάλεξε κλπ συμφωνώ, εξού και η τελευταία μου σειρά :) καλημερούθκια :)

26/6/07 11:45  
Blogger lee said...

Τοτε ενας νεκρος δεν ειναι δειλος. Δεν ειναι τιποτα.

26/6/07 12:23  
Blogger it is said...

ffs δεν τα πας καλά με τις αλληγοριες ε? :p

26/6/07 13:53  
Anonymous Anonymous said...

Σου πάει αυτό το ύφος :)

26/6/07 17:37  
Blogger Crazy Chef said...

δεν ειναι δειλια ο κυκλος, την εχει μεσα αλλα δεν ειναι, απλα συμμετεχει....

26/6/07 22:24  
Blogger it is said...

pascal thanks man...


chef δειλία διερωτόμαι αν είναι το πως αντι να βγει ο τυπάς στη ζωή και να την ξεκάνει βούρκο, κάθεται σε βούρκο εκτός ζωής και απολαμβάνει τη ζωή, γιατί στο βούρκο έχει ζωή χωρίς φανφάρες ενώ στη ζωή τα έχουμε κάνει βούρκο... σκατά τα έκανα ε? :p

27/6/07 10:18  
Anonymous Anonymous said...

deilos? giati? Epeidh emeis orizoume thn aposun8esh me bash to koinwniko mas ka8estws? Epeidh orisame to balto ws perioxh aposun8eshs enw den periexei perissotero 8anato apo thn dikia mas, en polis hdh nekrh koinwnia? Epeidh den exoume to 8arros na doume mia allh alh8eia, kai mia diaforetikh omorfia, auth th bourkou kai twn alafroiskiwtwn? *elei 8arros na aposur8eis apo auta pou se pe8ainoun kai na zhseis ekei pou oi alloi orizoun to 8anato.

27/6/07 12:45  
Blogger alexis said...

και γω για αποσύνθεση "γράφω"...

27/6/07 12:55  
Blogger it is said...

λοιπόν δεν ξέρω τι σκατά αλλά μάλλον δεν τα έγραψα καλά και καταλάβατε όλοι άλλα αντί άλλων... τέσπα δεν πειράζει :) φιλάκια

27/6/07 13:17  
Blogger Zissis said...

Φαντάσου όταν το πρωτοδιάβασα είπα "Καλό".
Τώρα είναι για μένα. Μου είπε άλλα με την δεύτερη ανάγνωση. Πώς αλλάζουν μερικά πράγματα σε λίγες ώρες ε;
*γκλουπ*

27/6/07 16:36  
Blogger it is said...

:)

27/6/07 16:46  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker