Wednesday, March 12, 2008

Ασυνάρτητες εκλάμψεις ύπαρξης...

Πάλι με τις άρπες σου ξανοίχτηκες σε μπλε βαθύ, αέρινο και αφρισμένο σύμπαν. Το σιγοτραγουδούσαν οι μορφές τις ανύπαρκτής σου έμπνευσης. Η ανοιξιάτικη βολή σου τέλευσε τα μισοπεθαμένα χειμωνιάτικα τριξίματα χιονιού. Κάτω απ' τα πόδια σου περνάνε εδάφη ανεδαφικά, που μάτιασαν με τις φωνές τους τα μισάνοιχτά σου τα παράθυρα.
Ζωήρεψαν τα βλέμματα και χάθηκαν σε φλόγες παγερές από ματιές ονειρεμένες, άσπρες κι άραχλες και από μυροφόρα αγγεία ξεπετάχτηκαν κραυγές οσφρήσεων ζωώδικες, τα ωδικά πτηνά σου σιώπησαν, ανέμελα πετώντας τα φτερά τους σ' ουρανούς, γυμνά να μείνουν από κάθε είδους αναμάρτητες μαγείες, χωρίζοντας σε δυο κομμάτια το μυαλό τους, ευφράνθηκαν και γέμισαν με δαχτυλιές τα τζάμια της ματιάς σου, αυτά που κοίταζαν τον έξω κόσμο σα σε αυλή, με τις ροδιές και τις μυρτιές να φρίττουν, όταν με βία τα παιδιά που παίζανε τα παίρναν μακριά τους, είτε με άλλες χίλιες δυο πανούργες αυταπάτες, χωρίζανε τον ουρανό σε μπλε και μαύρο κι άσπρο, όταν τα χρώματα αυτά είναι το ένα άστρο, συστατικό του είναι τους, απαύγασμα αιώνων, ανήμερο θεριό μονό, σύμμορφο ιχθιόνων, μεσουρανούσαν κάποτε υπέροχοι μονίπποι, όμως τη θλίψη σου έβγαλαν στης αγοράς την κοίτη, αφήνοντας να πέσουνε τα προσωπεία, ξανοίχτηκες με βάρκα τη σκέψη μου σε άλλες θάλασσες, υφάλμυρες, αρνησικυρίες επιβάλλοντας σε αδερφικούς σου φίλους, ορμώμενος από κιτάπια μυστικά, ελέω θεού μου έλεγες, ελέω θεού κι ανθρώπου, μα πάνω απ' όλα ξέχασες φύση θεού - ανθρώπου ένα, μαζί και ότι άλλο μάζεψε στον κόλπο του το σύμπαν, από αστερόσκονη, νερό, χώματα και αέρα, φτιαχτήκανε τα πάντα σου κι η σκέψη σου ορίζει μόνη της να απαρνιέται σαν ξένα αυτά τα όσα την καθόρισαν στην ύπαρξη του κόσμου.
Με μισόλογα δε στήνεται η ύπαρξή σου. Με υποκρίτριες αγκαλιές, δε ζεις... Και με ασυνάρτητες εκλάμψεις ύπαρξης πώς θα μου πεις πως έζησες?

7 Comments:

Blogger Ατθάνα said...

Ας επικαλεστούμε λοιπόν, τον Μαθηματικό λόγο...
θα ανιχνεύσω ρίζες δέντρων που φύουν τετράγωνα για να βρω αν είμαι τυχερή, άρρητες λύσεις και ρήσεις...

12/3/08 16:30  
Anonymous Anonymous said...

χμ ωραία τα λες
ααα..
και αν μπορείς πάρε κανά γαμημένο τηλ.
τα λέμε !,?

12/3/08 22:13  
Blogger alexis said...

τι?!??
δεν έχει ΥΓ?
ούτε ΕΝΑ???
είσαι καλά?

13/3/08 11:12  
Blogger Αορατος said...

whell this time i have to say only one think: post to read post to feed your imagination.It is this.

Y.Γ. This is the only way to avoid rong speling. :)))))))))))))))))

13/3/08 18:27  
Blogger Loth said...

ΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΤΑΤΙ..ΠΑΛΙ ΧΑΘΗΚΑ!
ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΛΙ Η ΜΟΥ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ?
;P
ΜΑΑΑΑΑΑΤΣ

14/3/08 10:17  
Blogger it is said...

karyatida... κάτι μου λέει πως είσαι τυχερή... :) έχεις βρει πολλές ρητές αλλά και άρρητες λύσεις και ακόμη πολλές ερωτήσεις... και αυτή είναι και η ομορφιά του να βρίσκεις λύσεις :) μάκια καλό μου :)


n... γλύψε με... πήζω μωρή αδερφή... αλλά θα σε πάρω... φιλάκια :)


Thrills... ναι είπα να κάνω την έκπληξη :p


noesis... το γάμησες και στα αγγλικά, αλλά στα παπάρια σου :) ευχαριστώ πολύ ρε μαν :)


loth.... όχι αγάπη μου... η σκοτεινιά σου δεν αφήνει το φως να περάσει :) φιλάκια νταρκ λέιντι... :p

14/3/08 11:53  
Blogger Loth said...

AAAAAAAA..XMMM..ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΕΗ..ΠΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!
;P

14/3/08 12:11  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker