Thursday, September 28, 2006

Ανθρωποφάγοι καιροί.....

Αυτό το post είναι εμπνευσμένο από ένα σχόλιο της Astarty στο blog του Συκοφάντη Μπαστούνι το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.
Παλιά η ανθρωποφαγία έπαιρνε μορφή τελετής και θεωρείτο πως έδινε μεγάλη δύναμη στον ανθρωποφάγο. Με την ανθρωποφαγία έπαιρνε τη δύναμη του εχθρού του θυσιάζοντάς τον και τρώγοντας τις σάρκες του. Φυσικά σήμερα στον πολιτισμένο (Δυτικό) κόσμο αυτές οι πρακτικές δεν έχουν θέση, σωστά?
Κι όμως η ανθρωποφαγία δεν έχει πεθάνει. Απλώς άλλαξε μορφή. Καθημερινά οι κινούντες τα νήματα τρέφονται από τις σάρκες μας και τις ψυχές μας και ούτε που το παίρνουμε χαμπάρι.....
Μας βάζουν να στύβουμε το είναι μας και τα κορμιά μας προκειμένου να επιβιώσουμε. Παίρνουνε από μας (πολλές φορές χωρίς καν ανταμοιβή) ιδέες, ή και αποτελέσματα του κόπου μας και τα οικειοποιούνται, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δύναμή μας.
Βεβαίως η ανθρωποφαγία μεταξύ "πολιτισμένων" γίνεται με τακτ, διπλωματικά και πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνει το "θύμα".
Όταν όμως μιλάμε για τους "έξω από τον πολιτισμό" εκεί δεν υπάρχει κανένα έλεος. Θα σκοτώσουμε και θα καταπατήσουμε δικαιώματα, ιστορία αιώνων και πνεύματα τόσα όσα χρειάζονται για να τραφούμε και ακόμη παραπάνω. Τόσα ώστε οι αρχηγοί των φυλών μας να είναι παχιοί και ροδαλοί.
Τους "δικούς μας" που πιθανώς θα αντιδράσουν (άλλοι γιατί δεν έχουν μερίδιο στο φαγοπότι, άλλοι γιατί δε θέλουν να συμμετέχουν στην κατανάλωση ανθρώπινης σάρκας) φροντίζουμε να τους αδρανοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Βλέπεις δεν είναι αρκετές οι σάρκες για να'μαστε όλοι παχιοί, άσε που ακόμη κι αν ήταν αρκετές, πως θα ξεχώριζαν οι αρχηγοί της φυλής?
Τι πρέπει να κάνουμε γι'αυτούς? Αν καταλάβουν πως γλεντάμε κάθε μέρα με τις σάρκες τους και τις σάρκες των αδερφών τους θα επαναστατήσουν εναντίον μας και θα χάσουμε όλα όσα με κόπο αποκτήσαμε....Θα τους κάνουμε να σκέφτονται ό,τι θέλουμε εμείς κι αν δεν πετύχει αυτό θα τους κάνουμε να σταματήσουν να σκέφτονται. Μα ναι! Τι καλύτερο από το να σταματήσουν να σκέφτονται. Αλλά θα πρέπει να είναι και χαρούμενοι αλλιώς πως θα το δεχτούν.
Δώστους ουσίες απ'αυτές που ο μάγος της φυλής χρησιμοποιεί για να μιλήσει με τους Θεούς (ο τρελόγερος νομίζει πως δεν έχουμε καταλάβει πως απλώς νομιμοποιεί τη μαστούρα του και μας διευκολύνει να νομιμοποιήσουμε την εξουσία μας και γι'αυτό δεν τον έχουμε φάει κι αυτόν ακόμη....), δώστους κόσμους μαγικούς στους οποίους να μπορούν να είναι ήρωες και να σώζουν τον κόσμο(!), δώστους θεάματα και πόνο άλλων (τρίτων), να εξοικειώνονται με την ιδέα της σφαγής, κάντους να πιστέψουν πως υπάρχουν εκεί έξω πολλοί εχθροί που τους μισούν και θέλουν να τους σκοτώσουν, για να φοβηθούν και να είναι πρόθυμοι να "προστατέψουν" τα συμφέροντά μας.
Κι αν παρόλ'αυτά συνεχίσουν να υπάρχουν αντιδράσεις, δες τι θα κάνουμε να βγουν αυτοί αλαφροΐσκιωτοι και γραφικοί. Βγάλτους κακούς που δε θέλουν το καλό της φυλής και δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο. Κι αν δεν υπάρχει κίνδυνος μην ανησυχείς θα τον δημιουργήσουμε εμείς.....
Ντύσου τα δέρματα των άλλων κι έλα να σφάξουμε δικούς, θα δεις θα είναι όλοι με το μέρος μας μετά. Θα δεις τα κορμιά τους θα στοιβάζονται μετά μπροστά μας έξω απ'τη σκηνή και θα κάνουμε γλέντια που παρόμοια τους δεν έζησαν ούτε οι Θεοί. Και για να έχουμε και κάτι να γελάμε μεταξύ μας τους δικούς μας θα τους βαφτίσουμε ήρωες από δω και πέρα. Δεν έχει σημασία που 'ναι πιόνια. Αυτό δεν το ξέρουν οι άλλοι. Ακόμα και να το ξέρουν μη φοβάσαι εμείς ορίζουμε τι είναι τι. Κι αν το πιστέψουν οι πολλοί αμέσως γίνεται αλήθεια. Εμείς θα γελάμε και θα τρώμε καλά και αυτοί θα έχουν σε κάτι να πιστέψουν Όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
Βάλε τους έξυπνους να γράφουνε στο ναό και παίρνε τους τη γνώση. Κάποιοι από αυτούς είναι μαζί μας. Δεν άντεξαν στον πειρασμό του καλοψημένου κρέατος και είναι ευχαριστημένοι με τα κοψίδια που μας περισσεύουν. Αυτοί μπορούν να πάρουν τις Γραφές και να τις βάλουν να δουλεύουν για μας. Αυτοί καταλαβαίνουν πως σκέφτεται το πλήθος και πως να το κάνουν να θέλει αυτό που θέλουμε εμείς να θέλει.
Έχουνε βρει έναν τρόπο "μαγικό" με καθρεπτάκια να προβάλουνε ότι θέλουν σε πανί. Κάθε μέρα δείχνουν στους δικούς μας πως πρέπει να ζουν, να φέρονται και τι να θέλουν. Τους δείχνουν πως ζουν οι βασιλιάδες και πως με αγώνες και θυσίες πήραν όσα έχουν. Βέβαια εγώ κι εσύ ξέρουμε πως κανένας από τους θεατές δε θα κάνει ποτέ κάτι ανάλογο, είτε γιατί δε θα τους αφήσουμε είτε γιατί αυτά που βλέπουν δεν έγιναν ποτέ. Φαγώθηκαν πολλές ψυχές για να γίνουν οι βασιλιάδες αυτό που είναι και άλλοι δεν είναι βασιλιάδες παρά κούκλες γεμισμένες άχυρο που κάνουνε οι μάγοι μας με τέχνη να κουνιούνται και να μιλάνε φυσικά.
Πρέπει να μάθουν να πιστεύουν πως η σκέψη είναι κακιά και άχρηστη. Δεν είναι δύσκολο πολύ να το πετύχεις. Απλώς θα βάζουμε να φαίνονται οι χαζοί και μεις από πίσω θα κουνάμε τα σκοινάκια. Δε θα μας καταλάβει ποτέ κανείς, μέσα στη ζάλη τους και τον αγώνα να επιβιώσουν.
Μέχρι να γίνουμε Θεοί και να τους φτιάχνουμε όπως θέλουμε.
Μα για να φτάσουμε εκεί έχουμε πολύ κρέας μπροστά μας.
Γι'αυτό σου λέω....κάνε ετοιμασίες. Έχουμε πολλούς εχθρούς που περιμένουν να πέσουν στα πιρούνια μας.....

Monday, September 25, 2006

Η μαλακία της μονοκρατορίας.....

Τρόμος! Τρόμος με πιάνει με τους πολέμιους των τρομοκρατών του μάταιου αυτού κόσμου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεπέρασε επιτέλους κάθε ενδιασμό....και προκειμένου να μας προστατέψει όλους από την τρομοκρατία επαναφέρει τη νομιμότητα των βασνιστηρίων με σκοπό την "εκμαίευση πληροφοριών" από αδίστακτους τρομοκράτες!
Ω ναι! Effectively καταργεί τη συνθήκη της Γενεύης.....
Μπορείτε αν θέλετε να δείτε και σχετικό άθρο των "Νέων"
εδώ.
Θα γυρίσει ο τροχός.......το θέμα είναι πότε?

Ευνουχισμό? Thx I'll pass.....

Σε μερικά θέματα θεωρώ τον εαυτό μου προοδευτικό......σε μερικά άλλα συντηρητικό......
Είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον να βλέπεις άντρες να σέρνονται πίσω από γυναίκες. Πολύ πιο σύνηθες από το παρελθόν που και πάλι γινόταν αυτό αλλά με πολύ πιο αντρικό στυλ......μαχαίρια, φονικά κτλ....:p
Σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχάριστο θέαμά, όμως γίνεται. Μια άλλη μόδα του σήμερα είναι και η δημιουργία της συμπαθούς τάξεως των "Καληνυχτάκηδων" και των "Βοσκών". Είναι "φίλοι" (ακίνδυνοι) γυναικών και αναλαμβάνουν την έξοδό τους και τη διασκέδασή τους (των γυναικών) πολλές φορές και με δικά τους έξοδα. Η λέξη κλειδί που μου τη δίνει είναι αυτό το "ακίνδυνοι". Λες και έχει πεθάνει το καυλί το εσώτερον...
Είναι τυπάκια ευνουχισμένα (αυτό πιστεύω) που για κάποιο λόγο (για το πρεστίζ? για να ξεγελάσουν τον εαυτό τους? γιατί είναι εντελώς ηλίθιοι και δε βλέπουν πως τους δουλεύουν οι ίδιες οι γυναίκες που αυτοί τόσο πρόθυμα εξυπηρετούν?) συνεχίζουν και βγαίνουν με γυναίκες με τις οποίες δεν είναι πραγματικά φίλοι και που αν τους δώσουν εντελώς ευθέως την ευκαιρία να πηδηχτούν θα το κάνουν, παρόλα αυτά δεν τους δίνουν αυτήν την ευκαιρία και χαίρονται να ξέρουν πως είναι έτσι η κατάσταση (οι γυναίκες χαίρονται, οι ίδιοι δε νομίζω να χαίρονται κατά βάθος, ούτε να απολαμβάνουν κάτι, ακόμη κι αν με πάθος υποστηρίζουν το αντίθετο). Γιατί το κάνουν?
Μα γιατί έχει πεθάνει το καυλί το εσώτερον που καθορίζει έναν άντρα και τον κάνει μαλάκα...όμως είναι ωραίο να είσαι μαλάκας. Το φχαριστιέσαι περισσότερο από το να είσαι ευνούχος ακόμη κι αν σε οδηγεί πολλές φορές σε λάθη που μετανιώνεις μετά και σε πληγώνουν.....
Κάποιοι ευνουχίζονται μόνοι τους, άλλοι ευνουχίζονται από τις μαμάδες τους και άλλοι από κάποια γκόμενα που συνάντησαν στη ζωή τους και δεν είχαν τη διαύγεια να δουν που το πάει ούτε τη δύναμη να απομακρυνθούν εγκαίρως....
Είναι γκόμενες που τους αρέσει ιδιαιτέρως να ευνουχίζουν αγοράκια.....Είτε επειδή κάποιος μάγκας τους γάμησε την προσωπικότητα και το βλέπουν ως αποστολή εκδίκησης του αντρικού φύλου (ενώ αν ο μαλάκας που τους γάμησε την προσωπικότητα κουνήσει το δαχτυλάκι του θα τρέξουν πίσω), είτε γιατί η μαμά τους τις έπεισε πως όλοι οι άντρες είναι κακοί και πούστηδες, είτε για κάποιον άλλο δικό τους (γυναικείο) λόγο.....
Τον τελευταίο καιρό γνώρισα μια κοπέλα με την οποία μπορώ και συζητάω για ώρες χωρίς να βαριέμαι και μάλιστα με το ενδιαφέρον μου να αυξάνεται με κάθε κουβέντα....Είναι σ'έναν δικό της μοναδικό κόσμο βέβαια αλλά με προκάλεσε να μπω και μπήκα.
Με είχε προειδοποιήσει πως είναι σε ό,τι να ναι φάση αλλά σαν καλός μαλάκας δεν άκουσα και συνέχισα. Κάπου στην πορεία μπήκε και αυτή στον δικό μου κόσμο δηλαδή άρχισε κι αυτή να με γουστάρει ερωτικά.....και όταν έγινε αυτό έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να την απωθήσω.....δλδ άρχισα να εκφράζω αυτό που ένοιωθα (και ένοιωθα πολύ ερωτευμένος μαζί της....). Βέβαια από συζητήσεις μας είχε βγει πως η ειλικρίνεια πρέπει να είναι ο κανόνας και επίσης δεν είναι και πιτσιρίκι οπότε θεώρησα (κακώς) πως τα παιχνίδια εξουσίας της αρχής δε χρειάζονται.....
Ξενέρωσε λοιπόν και μου το είπε με πάσα ειλικρίνεια. Ως εδώ όλα καλά (δηλαδή σκατά αλλά δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό).
Στη συνέχεια μου είπε πως της αρέσει πολύ να βγαίνουμε και να μιλάμε και πως και γι'αυτήν είναι κάτι το ξεχωριστό αυτή η επικοινωνία που έχουμε, αλλά δε θέλει το ερωτικό κομμάτι, θέλει να μιλάμε και θέλει και αγκαλιές γιατί τις αρέσουν κι αυτές αλλά ως εκεί....
Ε? Ε? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?!!!!
Θέλει δηλαδή να γίνω αυτός ο ακίνδυνος ευνούχος........ ΟΧΙ!
Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να αρπάξω το καυλί μου για να μη μου το κόψει και να το βάλω στα πόδια. Φυσικά ενστικτωδώς και χωρίς να έχω σκεφτεί τίποτα από τα ανωτέρω. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του καυλιού μου, μού μίλαγε με τη γλυκιά του φωνούλα και μου έλεγε: "Κινδυνεύω φίλε! Σώσε με! Αυτή θέλει να με σκοτώσει!!!!!".
Έτρεξα κι εγώ να γλιτώσω τον μικρό μου φίλο από βέβαιο θάνατο...τι να έκανα?
Την επόμενη μέρα όμως πόναγα ολόκληρος. Ίσα που ζούσα......Και σκεφτόμουνα.....μήπως έκανα μαλακία? Μήπως άφησα τον εγωισμό μου να καθορίσει την απόφασή μου? Μήπως η γκόμενα λέει μαλακίες και απλώς πρέπει να το παλέψω? Μήπως αξίζει να σκοτώσω το καυλί μου και να γίνω ο ακίνδυνος καληνυχτάκιας του Φθινοπώρου?
Συζήτησα και μ'έναν φίλο και μου είπε να μην ακούω τι μου λέει η γκόμενα και να το παλέψω, γιατί αν θες κάτι τόσο πολύ δε γίνεται και δεν πρέπει να το παρατάς.....Και τον άκουσα.
Πήρα τηλέφωνο και εξήγησα στην κοπέλα πως δεν την παλεύω να μην τη βλέπω και να μη μιλάμε.....Λέτε να το εκτίμησε? Μπααααα.....έγινε αυτό που περίμενα. Μου είπε πως το περίμενε πως θα πάρω τηλέφωνο και θα αλλάξω γνώμη και πως το ήξερε γιατί βρίσκεται σε θέση ισχύος και πως έτσι ουσιαστικά τη φέρνω σε ακόμη μεγαλύτερη θέση ισχύος......
Μου τη σπάνε τα παιχνίδια εξουσίας όταν γίνονται με άτομα που εκτιμώ. Δηλαδή δέχομαι να παίξω το παιχνιδάκι με μια χαζογκομενίτσα που θέλω απλώς να σκίσω αλλά όχι με μια κοπέλα που έχω ερωτευτεί και που δείχνει να είναι αρκετά έξυπνη και συναισθηματικά αναπτυγμένη ώστε να μη χρειάζονται τα παιχνίδια εξουσίας. Και ακριβώς επειδή έχω αυτήν την λάθος αντίληψη την πατάω μερικές φορές (ευτυχώς σπάνια γιατί σπάνια ερωτεύομαι....).
Το θέμα είναι πως πλέον πιο ψύχραιμα βλέπω πως ο μικρός μου φίλος είχε δίκιο όταν μου είπε να τον σώσω. Έστω και χωρίς κακή πρόθεση η τύπισσα θέλει να με ευνουχίσει......και δεν ψήνομαι. Δεν έχει νόημα να το κάνω. Είμαι δυστυχισμένος όταν θεωρούμαι ακίνδυνος από κοπέλα που βλέπω ερωτικά....Είναι ότι πιο άσχημο μπορεί να μου συμβεί. ΄
Το μόνο καλό είναι πως θεωρώντας αυτή πως είναι σε θέση ισχύος με έβαλε στο τριπάκι να ξυπνήσω και να βγω από τον κόσμο της. Έχουμε πόλεμο από δω και πέρα και ή θα κερδίσω ή θα με χάσει.......(Ξέρει όμως τι σημαίνει να "κερδίσω"? I think not :D )
Μη σκοτώνετε τα καυλιά! Ο κόσμος μας τα χρειάζεται! Εσείς οι ίδιες τα χρειάζεστε γιατί μετά λέτε πως δεν υπάρχουν πια άντρες! Μην κάνετε αλόγιστο κυνήγι καυλιού! Είναι εις βάρος σας όσο και να τονώνει το ηθικό σας.....
Βοσκοί και Καληνυχτάκηδες όλου του κόσμου ξυπνάτε και επιστρέψτε στο club του απλού πλην υπερήφανου μαλάκα! Θα σφάξουμε το μόσχο το σιτευτό!
(Ε ρε μαλακία που έχει πέσει, αλλά τι να κάνουμε, γλίτωσα παρά τρίχα {κατσαρή} τον ευνουχισμό! Βλέπω τον κόσμο με άλλο μάτι πλέον αχαχαχαχαχαχα)

Monday, September 18, 2006

Oh tempora, oh mores.....

Είναι περίεργη η εποχή μας. Κάτι μας είπες τώρα παπάρα....
Είναι περίεργη γιατί παρόλο που μέσα από ταινίες και κηρύγματα προσπαθούν να μας πείσουν για την αιώνια πάλη καλού και κακού, στη σημερινή εποχή δεν υπάρχει όπως παλιότερα μια σαφής γραμμή που να χωρίζει το καλό από το κακό. Όλα είναι γκρι, κοινώς δεν υπάρχει straight και gay αλλά πουστίζουν όλα....
Επίσης συστηματικά έννοιες που στο παρελθόν κάτι σήμαιναν έχουν αλλοτριωθεί. Αριστερά-Δεξιά, Καπιταλισμός, Εργατιά, Προλετάριος, Σύντροφος κτλ κτλ η λίστα είναι τεράστια και μεγαλώνει καθημερινά.
Ακόμη και η έννοια του κράτους έχει αλλάξει. Σιγά σιγά τα εθνικά κράτη παύουν να υφίστανται ως οντότητες και αντικαθίστανται από υπερεθνικά κράτη. Πρώτη διδάξασα η Αμερική με τις ΗΠΑ. Γιατί συμβαίνουν όμως αυτά? Γιατί προωθείται η παγκοσμιοποίηση (όρος κομμουνιστικός που διαστρεβλώθηκε όπως τόσοι άλλοι)?
Άποψή μου είναι πως το Κεφάλαιο έχει ωριμάσει. Δηλαδή έχει ξεπεράσει κολλήματα της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας και έχει προχωρήσει προς την ενηλικίωση ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση του αντίπαλου δέους.
Μέσω της τριβής με τον Υπαρκτό Σοσιαλισμό το κεφάλαιο δυνάμωσε και συνειδητοποίησε ορισμένα πολύ απλά πράγματα. Κατάργησε την προσωποκρατία και έγινε απρόσωπο. Δε μπορείς να έχεις μένος προς κάτι συγκεκριμένο πλέον, άρα είναι δύσκολο να έχεις μένος και να προβείς σε ενέργειες εναντίον κάποιου (ποιου?).
Συνειδητοποίησε πως η μεταφορά της επιχείρησης από πατέρα σε γιο είναι ηλιθιότητα καθότι ο γιος 9 στις 10 φορές θα είναι άχρηστος.....
Είδε τη σημασία της επιστήμης και την έβαλε να λειτουργεί προς όφελός του κατευθύνοντάς τη 100% προς τα εκεί που θέλει...
Κατάλαβε πως λειτουργεί η μάζα και μαθαίνει να τη χειρίζεται δίνοντάς της και διέξοδο όταν θέλει να ξεσπάσει, με τρόπο που είναι ανώδυνος για το σύστημα.
Τέλος κατάλαβε πως τα εθνικά κράτη, τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Το μόνο που προκαλούν είναι περιορισμοί και το μόνο που δε θέλει το κεφάλαιο είναι ακριβώς αυτό.
Οι πολυεθνικές εταιρίες ξεπερνούν σε τζίρο το ΑΕΠ πολλών κρατών. Σε έναν κόσμο όπου η κινητήρια δύναμη είναι το χρήμα (ή πιο σωστά το κεφάλαιο) πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε πως οι πολυεθνικές αυτές δεν επηρεάζουν ολόκληρα κράτη? Στις ΗΠΑ που θεωρείται το πιο ανεπτυγμένο κράτος παγκοσμίως είναι προφανές πως οι μεγάλες εταιρίες καθορίζουν την πολιτική της σε πολύ μεγάλο βαθμό. Γιατί δεν υπέγραψαν το σύμφωνο του Κιότο για την εκπομπή αερίων που μεγεθύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου? Γιατί οι βιομηχανίες είχαν να χάσουν από αυτό... Ποιος πιστεύει πως οι πετρελαϊκές ή οι πολεμικές βιομηχανίες δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην εμπλοκή των ΗΠΑ σε πόλεμο στη Μέση Ανατολή?
Τέλος γιατί η ΕΕ δεν παίζει το ρόλο του αντίβαρου στις ΗΠΑ εφόσον θεωρητικά έχει μια υπολογίσιμη δύναμη να αντιπαρατάξει και με στοιχειωδώς καλή διπλωματία (την οποία σίγουρα διαθέτει) θα μπορούσε να πάρει με το μέρος της και την Κίνα ή την Ινδία κτλ?
Νομίζω πως και αυτό έγκειται στο γεγονός πως το Κεφάλαιο έχει ωριμάσει και έχει απορρίψει παλιά κολλήματα. Πλέον δεν το νοιάζει από που είσαι αρκεί να είσαι διατεθειμένος να κάνεις business. Βεβαίως προς το παρόν διατηρεί ορισμένα προσχήματα όμως και αυτά σιγά σιγά και όσο συνειδητοποιεί την παντοκρατορία του πέφτουν.
Στην περίπτωση της Μέσης Ανατολής είναι προφανές πως η ΕΕ χύνει κροκοδείλια δάκρυα. Μετά τις βόμβες έρχονται οι εργολαβίες. Και οι μίζες που πέφτουν ξεπερνούν κάθε Ελληνική "κουμπαριά" που με απίστευτη γυφτοβλαχιά κατακρίνουμε εμείς εδώ λες και είναι κάτι το καινοφανές ή το μη αποδεχτό στην εποχή μας. Δηλαδή το πρόβλημά μας είναι να μη γίνονται κουμπαριές ή να σταματήσουν εν γένη οι business μεταξύ εταιριών και να κινηθούμε προς όφελος του Ανθρώπου στο σύνολό του?
Οι συγκυρίες αυτή την εποχή δεν ευνοούν επαναστάσεις. Όταν βρέχει "έξυπνες βόμβες" που πας με τη μολότοφ και γιατί? Θέλει εξοπλισμό πνεύματος πρώτα και αφύπνισης του λαού (άλλη μια λέξη τριμμένη :( ). Και θέλω να πιστεύω πως όσο περισσότερο αποκτά την αίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας το Κεφάλαιο, τόσο περισσότερο θα ξυπνάνε συνειδήσεις που θα ζητούν μια νέα Τάξη Πραγμάτων προς όφελος της μάζας και όχι της ελίτ. Η Ιστορία δείχνει πως η κοινωνία πάντα προχωρά προς τη διεύρυνση της βάσης που είναι υπεύθυνη για τη λήψη αποφάσεων και μια που τα παραγωγικά μέσα και οι εταιρίες αποτελούν αυτή τη βάση τη δεδομένη στιγμή, θα έρθει η ώρα που από την ολιγαρχία θα περάσουμε στη δημοκρατία...
Και ο νοών....εννοούνταντον

Μια βραδυά παράνοιας...ήτανε και πέρασε

Wednesday, September 06, 2006

Είμαι παρανοϊκός εντελώς?

Το post που ακολουθεί είναι λιγάκι καθυστερημένο (ενδεχομένως όπως και ο γράφον) αλλά συγχωρήστε το(ν). Δεν ξέρω αν μπορείτε να θυμηθείτε μια σχετικά πρόσφατη διαφήμιση της Coca-Cola με κεντρικό slogan: "Enter the Coca-Cola world" ή κάτι παρόμοιο.... Η τηλεοπτική version της διαφήμισης έδειχνε έναν τύπο να βάζει ένα κέρμα σε μηχάνημα της Coca-Cola (γαμώτο σα να κάνω διαφήμιση νοιώθω και δεν πληρώνομαι :S ) και μετά έδειχνε την πορεία του κέρματος και πως και καλά μέσα στο μηχάνημα υπήρχε ένας παραμυθένιος κόσμος που ετοίμαζε το μπουκάλι και έδινε και μια μικρή φιέστα ώσπου να φτάσει στα χέρια του ανυποψίαστου καταναλωτή (=μαλάκας). Όσο την έβλεπα στην τηλεόραση όλα ήταν καλά, δηλαδή τίποτα το ύποπτο στην όλη φάση μη σου πω πως μου ψιλοάρεσε κι όλας, ευφάνταστη κτλ. Μέχρι που είδα την ίδια διαφήμιση στο σινεμά = μεγάλη οθόνη = βλέπεις λεπτομέρειες ή έστω αυτή τη φορά τις παρατηρείς γιατί είναι τεράστιες και μέσα στη μουρίτσα σου.... Λοιπόν έχουμε και λέμε: Μπαίνει το κέρμα και αρχίζει η διαδικασία....γεμίζει το μπουκάλι και πάει για πάγωμα.....τι κάνουν για να παγώσει το μπουκάλι? Πετάν έναν χιονάνθρωπο σε έναν παγοτρίφτη που τον κάνει χιόνι ( βλέπε κιμά) κατόπιν το μπουκάλι περνάει από ένα πλήθος που ζητωκραυγάζει και στις άκρες του δρόμου υπάρχουν εκατέρωθεν κανόνια που γεμίζουν με ανθρώπους (!) βολίδες και εκπυρσοκροτούν ενώ το πλήθος συνεχίζει να αλαλάζει....(παίζουν και διάφορα φωτοηχητικά εφφέ όπως καλή ώρα στις συγκεντρώσεις που έκανε ο Χίτλερ υπό την καθοδήγηση του συμπαθέστατου Γκαίμπελς για να πορώσει τα πλήθη....) Τι θέλει λοιπόν να πει ο ποιητής-διαφημιστής? Μήπως, λέω μήπως προσπαθεί να μας δώσει μια ιδέα (ή να μας εξοικειώσει με την ιδέα) για το τι ακριβώς γίνεται ώστε να μπορούμε εμείς όλοι να απολαμβάνουμε τα αγαθά της πολυεθνικής που παράγει το προϊόν? Σκεπτόμενος το τι συμβαίνει σε Ιράκ και Αφγανιστάν και τι ρόλο παίζουν εκεί οι πολυεθνικές μου φαίνεται πως οι διαφημιστές του προϊόντος μας δουλεύουν κατάμουτρα και ενδεχομένως και να μας προετοιμάζουν για να δεχτούμε την αλήθεια..... (Είπε και μασούλισε τα ποπ-κορν του ευχαριστώντας τον Θεό που οι υποδοχές του καθίσματος του σινεμά ήταν αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν το XXL χάρτινο ποτήρι του αναψυκτικού του.....Μαντέψτε τι έπινε? Ναι ακριβώς αυτό....Μαλάκα καταναλωτή που νομίζεις πως εσύ έχεις την εξουσία και όχι οι επιχειρήσεις......Τράβα μια μαλακία και κοιμήσου ήσυχος......Το έκανες το καθήκον σου και σήμερα.....) Είμαι εντελώς παρανοϊκός? Οέο?

Tuesday, September 05, 2006

Bloggoεπικοινωνία

Προσπαθώ να καταλάβω από τότε που ξεκίνησα το blogging για ποιο λόγο αφού γνωριστούν οι bloggers μεταξύ τους δεν κάνουν κάποια κίνηση για να γνωριστούν κι από κοντά (τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις καθώς ξέρω και για συναντήσεις bloggers από posts). Νομίζω πως η πεμπτουσία της "σωστής" (ή σωστής αν προτιμάτε [δηλαδή έξω από εισαγωγικά αν αναρωτιέσαι ακόμη στόκε]) επικοινωνίας είναι η φυσική παρουσία των ατόμων που επικοινωνούν. Ναι μερικές φορές καταφέρνεις με κάποιους virtual φίλους σου να επικοινωνήσεις σε πολύ καλό βαθμό όμως νομίζω πως αν τους συναντήσεις από κοντά η επικοινωνία θα απογειωθεί. Έχω κάνει αρκετές προσεγγίσεις σε άτομα που γνώρισα στην blogoσφαιρα αλλά ως τώρα έχω λάβει στην καλύτερη περίπτωση χλιαρές και θολές απαντήσεις του στυλ: "Ναι να κανονίσουμε κάποια στιγμή αργότερα γιατί τώρα έχω δουλειές κλπ". Από προσωπική εμπειρία από συναντήσεις με άτομα που γνώρισα στο διαδύκτιο ξέρω πως πολλές φορές όταν συναντάς κάποιον από κοντά η εικόνα που είχες γι'αυτόν/ήν γκρεμίζεται ακαριαία λόγω εμφάνισης. Μου έχει συμβεί ακόμη και με άντρες και δεν είμαι gay ούτε αμφί... Αν η φάτσα κάποιου σε ξενερώνει ξενερώνεις γενικώς με την πάρτη του....τουλάχιστον έτσι λειτουργώ εγώ και πιστέψτε με δεν το θέλω καθόλου.....Είναι όμως μια άμυνα του οργανισμού μου ενδεχομένως, δηλαδή τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων περνάνε το φίλτρο μου και γίνονται συνειρμικά διασυνδέσεις στο υποσυνείδητό μου που ενδεχομένως συνδέουν αυτά τα χαρακτηριστικά (τα εξωτερικά πάντα) με ευχάριστες ή δυσάρεστες αναμνήσεις και καταστάσεις που έχω βιώσει και αυτόματα αποδέχονται ή απορρίπτουν (εκτός από τη φάτσα και) τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου. Φυσικά αυτά όλα γίνονται υποσυνείδητα και σε κλάσματα δευτερολέπτου οπότε τι σκατά μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω τα άσχημα συναισθήματα που μου βγάζουν άτομα με τα οποία μπορεί να μιλάμε από το νετ και να γουστάρω και από κοντά δε θέλω να τους βλέπω.... Εν τω μεταξύ αυτό καταστρέφει και την καλή διαδυκτιακή σχέση γιατί μετά μιλώντας από το νετ μπορεί μεν να μην τους βλέπεις αλλά έχει γίνει η σύνδεση γράφοντος-φάτσας γράφοντος και τον πίνεις κανονικά.... Σε μένα αυτό παίζει ένα ρόλο τροχοπέδης στο να επιζητήσω επικοινωνία με κάποιον που γνώρισα δυκτιακά αλλά στο τέλος η περιέργειά μου κερδίζει τη μάχη....Στην τελική είναι ίσως καλύτερα έτσι γιατί αν γνωριστείς και πάει καλά κι από κοντά έχεις κερδίσει έναν φίλο ή μια φίλη ή ένα καλό γαμήσι αν ο σκοπός της γνωριμίας ήταν αυτός (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όλοι το έχουμε κάνει [ρε λες να είμαι ο μόνος και να βγήκα μαλάκας? Δε γαμείς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που βγαίνω μαλάκας lol]) Πλην του ΝΔ θα ήθελα να γνωρίσω όλους όσους έχω στα link μου και ακόμη μερικούς που δεν τους έχω (για άγνωστους λόγους δλδ τον εξής ένα: βαριέμαι να πηγαίνω στο template :p). Και τον ΝΔ δεν είναι πως τον αντιπαθώ ή κάτι απλώς δεν έχουμε να πούμε και τίποτα και τον έχω στα links ως φόρο τιμής επειδή από εκεί ξεκίνησε η blogoπορεία μου (μου είπε κάποιος φίλος να τον τσεκάρω κλπ κλπ κλπ). Αναμένω τους ολίγους πιστούς να προσέλθουν αν και με τους ρυθμούς που βγάζω καινούρια post παίζει και να έχουν σκυλοβαρεθεί.....
eXTReMe Tracker